Galerija: Maminjov show u loži s tamburašima prije odlaska u "Ludnicu"

NEUOBIČAJNENO mirni i staloženi Zdravko Mamić, svoje je ponašanje iz korizme pretočio i u "predesetnicu" i za razliku od dosadašnjih razularenih proslava Dinamovih trofeja, ovaj put se potpuno otkačio samo u svečanoj loži, gdje je zajedno s igračima i članovima užeg vodstva kluba uživao u svirci tamburaša.

Mamić stariji se prijašnjih godina, opijen uspjehom i srećom nakon pobjeda u prvenstvu i kupu, spuštao u svlačionice, na tartan stazu, a naročito je bio inspiriran na terenu. Znao je tada doći ispod sjeverne tribine, s mikrofonom voditi navijanje i držati govore, obećavati nove europske podvige i prepuštati se slavlju pred očima svekolike javnosti.

Je li zbog povika "Mamiću cigane, odlazi iz svetinje", koji su i sinoć odjekivali sa Sjevera ili zbog toga što se Maminjo doista promijenio, sinoć je Dinamov gazda slavio nakon što se razišao nogometni puk, a svjetla reflektora bila spremna za gašenje.

U gotovo kućnoj atmosferi lože feštali su tada Mamići, trener Jurčić, direktor Vrbanović, a zvuci tamburice svidjeli su se ne samo domaćim dečkima, nego i Dinamovim Južnoamerikancima. Nije nikakvo čudo da je uz tamburaške uspješnice, među najgrlatijima bio upravo osječki zet Matias Chago.

Nakon proslave na stadionu, slijedila je ona "prava": modra karavana se s istočnog uputila na zapadni dio grada, u omiljeno proslavljalište uspjeha i hrvatskih nogometnih reprezentativaca: narodnjački klub "Ludnicu".

Z.A.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Pročitajte više