Gasquet o turniru na kojem igraju Vekić i Martić: Skandal, pa to nije normalno

Foto: Marko Dimić

FRANCUSKI tenisač Richard Gasquet zgrožen je situacijom na WTA turniru u Palermu na kojem sudjeluju i hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić. 

Turnir u Palermu prvi je koji se igra nakon stanke zbog koronavirusa, ali organizacija i sigurnosne mjere su na jako niskoj razini.

''Skandalozno je to da su igračice smještene u isti hotel s ostalim gostima. Ne znam kako je WTA pristao na to. Kad organiziraš turnir, onda hotel mora biti rezerviran samo za igrače i trenere. Ne možeš li to osigurati, onda moraš otkazati turnir. Ova situacija nije normalna i skandalozno je da su tenisačice u stalnom kontaktu s drugim gostima hotela. To je suludo i nadam se da će na US Openu mjere biti drastičnije'', rekao je Gasquet za L’Equipe.

Francuz je rekao i da će igrati na US Openu te da vjeruje da će sve biti u redu:

''Svima je u interesu da se igra, ali pravila moraju biti stroga. Moramo biti u svom hotelu i boraviti isključivo u dopuštenim prostorijama. Svatko tko izađe i napravi neku glupost mora biti žestoko kažnjen. Prvi koji napravi takvo što, mora letjeti s turnira. Sami biramo želimo li igrati u takvim uvjetima, nitko nam nije stavio nož pod grlo. Mislim da bi najveća opasnost moglo biti putovanje avionom, a pod balonom u New Yorku bit ću pod manjim rizikom nego na jugu Francuske u kolovozu. Naravno da bih volio spavati na Manhattanu i večerati u restoranima, ali najvažnije je da nikoga ne ugrozimo tijekom turnira'', zaključio je 34-godišnji tenisač. 

Komentar za ugledni francuski list dala i je Donna Vekić.

''Mislim da ćemo u New Yorku imati pravi balon. Ovdje u Palermu govore da smo u balonu, ali uopće nije tako. Ne želim se pretvarati da sam zatvorena u sobi cijeli dan kad nije tako. Bila sam u gradu na večeri. Bili smo oprezni, nismo se previše približavali ljudima, ali nisam zatvorena u sobi, kao ni 90 posto igračica. Vjerujem da će u New Yorku biti kazni za sve one koji budu kršili pravila. Ako svi to prihvate, ja sam za, ali ako pravila budu kontradiktorna, to neće imati nikakvog smisla'', rekla je hrvatska tenisačica.

Pročitajte više