Gattusov Milan bolji i od Ancelottijevog, samo jedan trener bio je uspješniji

Foto: Getty Images / Guliver Image

GENNARO GATTUSO preživio je prosinac, u kojem pet vezanih utakmica nije znao za pobjedu, a uspio je ispasti u grupnoj fazi Europa lige i izgubiti kod kuće od Fiorentine. Otkaz mu je bio blizu, ali je klupska legenda uspjela podići momčad koja je nakon 26. kola preskočila gradskog rivala Inter i sada je na trećem mjestu. Rossoneri su teškom pobjedom nad Sassuolom (1:0) napravili veliki korak prema povratku u Ligu prvaka, na što čekaju velikih pet godina.

>>> Milan istopio -11 i pretekao Inter, Gazzetta oduševila naslovnicom

Baš od tog poraza od Fiorentine sastav sa San Sira do danas nije izgubio. Milan je u posljednjih devet mečeva ostvario šest pobjeda, uz tri remija i to protiv Napolija (0:0), Rome (1:1) i Lazija (0:0) u prvom susretu polufinala talijanskog Kupa. U tom razdoblju zabio je 15 golova i primio svega dva. 

No, ni to nije sve. Gattuso je protiv Sassuola vodio 50. put Milan u trenerskoj karijeri, a ostvario je 25 pobjeda. Time je postao drugi najuspješniji trener u povijesti slavnog kluba kada se gleda prvih 50 utakmica. Ispred njega je samo sadašnji strateg Juventusa Massimiliano Allegri, koji je u godini Scudetto 2010. slavio 27 puta u prvih 50 mečeva, a Rino je iza sebe ostavio legendarnog mentora Carla Ancelottija, koji je upisao 24 pobjede na klupi sedmerostrukog europskog prvaka.

"Treće mjesto je nagrada za sav naporan rad do sada. Međutim, u obrani smo jako dobri ali prema naprijed moramo poraditi na tehničkim stvarima. U posljednje dvije utakmice nismo bili pravi u ofenzivi. No, sada smo treći, imamo sve u svojim rukama i čeka nas još 12 finalnih utakmica za povratak u Ligu prvaka", rekao je Gattuso nakon nove pobjede.

Navijači ga obožavaju, ali ima i onih koji su ga često putem društvenih mreža kritizirali te govorili kako nije pravi trener za Milan.

"Otvorit će te Instagram profil ako se plasirate u Ligu prvaka? Ne razmišljam o tome. Nisam vam ja za te stvari, a tamo na društvenim mrežama me i tako dosta vrijeđaju. Ne treba mi to. Imam telefon i za mene postoji samo ono zeleno kad se javim na poziv i crveno kada odbijem poziv", rekao je Rino.

Njegov Milan u sljedećem kolu gostuje Chievu, a potom ga 17. ožujka čeka gradski derbi s Interom koji ima bod manje. Ako pobijedi u Derbyju della Madonnina bit će to možda i odlučujući korak prema natjecanju čiji je Milan, uz rekordera Real, apsolutni sinonim. 

Pročitajte više