DERBI NA POLJUDU

Gavranović u travnju redovito trpa na Poljudu, bez obzira na to čiji dres nosi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 2019. GODINI Bruno Petković nedvojbeno se iskristalizirao kao prvi napadač Dinama, pogotovo u najvažnijim, europskim utakmicama.

Petković je započeo sve četiri utakmice protiv Viktorije Plzen i Benfice, dok je Mario Gavranović dio tog perioda proveo ozlijeđen, a kad se oporavio, ostalo mu je samo kupiti mrvice. Od oporavka je u prvenstvu startao dvaput, uz gol u pobjedi protiv Rijeke i asistenciju protiv Gorice.

Ali u derbi bi bilo u najmanju ruku čudno ući bez njega. Mario Gavranović definitivno je dokazao koliko voli igrati protiv Hajduka.

Još kao igrač Rijeke Splićanima je zabio triput, počevši s Jadranskim derbijem na Poljudu u travnju 2016., kad je pogodio za pobjedu 2:1. U sljedećoj sezoni zabio je dvaput u četiri utakmice, oba puta u pobjedama, a u sezoni 2017./18., prije prelaska u Dinamo u zimskom prijelaznom roku, asistirao je u pobjedi Riječana 2:0 na Poljudu.

Ukupno je u osam utakmica za Rijeku Hajduku postigao tri gola i jedanput asistirao, ali ono što je Splićanima radio u dresu Modrih svakako im je još i bolnije. A može ih dodatno brinuti to što se utakmica opet igra u travnju.

Osim prvoga gola za pobjedu Rijeke 2016., Gavranović je na Poljud u travnju istrčao i lani te dvama golovima Dinamo donio pobjedu 2:1. Dakle, u dvije utakmice na Poljudu koje je igrao u četvrtome mjesecu godine Gavro je zabio tri gola.

Ali nije trpao samo na prvenstvenim utakmicama. U lanjskom finalu kupa Dinamo je pobijedio Hajduk 1:0, a strijelac jedinoga gola na utakmici bio je baš Gavranović. Ne samo da je Splićane maltretirao u prvenstvu nego im je uzeo posljednju priliku koju su imali za trofej.

Ukupno je u 13 utakmica protiv Hajduka postigao šest golova i namjestio još jedan, a njegova je momčad pobijedila čak devet puta, bila to Rijeka ili Dinamo. Njegov nastup danas se očekuje od početka, što nikako nije dobra vijest za Bile.

Pročitajte više