ANTE VUKUŠIĆ

Gazda kluba optužio Vukušića za prevaru zbog tisuću eura. Evo što kaže Vukušić

Foto: EPA

ANTE VUKUŠIĆ (29) je početkom ove godine iz ljubljanske Olimpije prešao u rumunjsku FCSB (bivšu Steauu iz Bukurešta).

Kontroverzni gazda FCSB-ja Gigi Becali izbacio je hrvatskog napadača iz momčadi nakon 130 odigranih minuta, a Vukušić od ožujka nije odigrao ni minute za klub. Krajem ovog mjeseca Vukušić napušta slavni klub.

"Vidio sam dovoljno od njega i u toliko malo vremena da odlučim da više neće igrati za nas. Ostat će ovdje do ljeta i trenirati, ali to je to. Treba nam više mišića, a ne slabića", komentirao je Becali prije dva mjeseca.

Rumunjski mediji sada pišu da Vukušić nije ni trebao doći u FCSB. Imao je dogovoren transfer u Sepsi, no predsjednik tog kluba tvrdi da ih je bivši napadač Hajduka prevario.

Laszlo Dioszegi izjavio je za Pro Sport da je sve dogovorio s Vukušićem te da mu je e-mailom poslao ugovor i avionsku kartu s kojom je Vukušić doletio u Rumunjsku.

Gazda Sepsija tvrdi da je prevaren, Vukušić kaže da to nije istina

Kontaktirali smo Vukušića, koji se u međuvremenu kratko javio. On tvrdi da u riječima predsjednika Sepsija nema nikakve istine te da će uskoro otkriti svoju stranu priče.

Vukušić se, tvrdi Diosezgi, od dolaska u Rumunjsku više nije javljao. Tvrdi da ih je iskoristio kako bi dogovorio suradnju s FCSB-om, i to za tisuću eura veću plaću.

"Jedan mi je mudrac rekao - ako netko prevari nogomet, nogomet će prevariti njega. Vukušić je napravio nesretnu stvar. Kupili smo mu avionsku kartu da dođe u Sfantu Gheorge. Sletio je u Bukurešt i zaboravio doći kod nas pa je za FCSB odigrao deset minuta u cijelom prvenstvu. Sve je imao spremno, samo što nisam ugovor potpisao e-mailom, a to bi bilo uzaludno. Rekao sam Vukušiću: 'Šaljemo ti avionsku kartu, čekamo te u zračnoj luci, dolaziš na liječnički i potpisuješ.' On je došao u Rumunjsku, ali je otišao u drugi klub. Čak do danas mi nije platio ni avionsku kartu", rekao je utučeni Dioszegi pa nastavio:

"Nije da će nas ta karta pokopati, ali kao čovjek... On se više nije javljao na telefon, blokirao je pozive i SMS poruke. Nogomet ga je kaznio. Tada smo započeli pregovore s Vukušićem, a onda je njegov agentu FCSB-ju rekao da ima dobrog napadača. Takvi su agenti, odvedu igrača gdje dobije više novca i gdje misle da ima bolju budućnost. Ovdje su obojica pogriješili. U FCSB-ju je dobio polugodišnji ugovor, a kod nas mu je nuđeno da potpiše na dvije i pol godine. Novac nije bio puno manji nego u Bukureštu. Mislim da je kod nas imao devet tisuća, a kod njih deset."

Vukušić ponovno bez kluba

Vukušić je u ljeto 2012. iz Hajduka otišao u Pescaru za 3.7 milijuna eura. Osmi najskuplji igrač u povijesti Hajduka nakon toga je igrao za Lausanne, Beveren, Furth, Tosno, Grudziadz i Krško. Nigdje se nije istaknuo, sve do prelaska u Olimpiju u ljeto 2019. Prošle sezone je sjajno igrao za ljubljanski klub. U 40 nastupa postigao je 27 i namjestio devet golova.

Međutim, ove sezone je bio bez učinka u deset nastupa za Olimpiju, zbog čega je ispao iz momčadi te je na polovici sezone otišao u FCSB. Tamo mu je ispalo još gore i sada će ponovno biti bez kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više