HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazda mu brani da igra, optužuju ga za prevaru, a on nam priča o Biuku i Ljubičiću

Foto: Hina / Baza EVA

ANTE VUKUŠIĆ, bivši igrač Hajduka koji je početkom godine potpisao za FCSB iz Bukurešta, nekad poznatiji pod imenom Steaua, opet je udarna tema u rumunjskim medijima.

Razvlačili su ga po novinama i portalima nakon što je kontroverzni gazda Gigi Becali, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izbacio 29-godišnjeg Sinjanina iz prve momčadi i proglasio ga slabićem, a novi udar stigao je danas iz kluba Sepsi, trenutno četvrtog na ljestvici rumunjske Lige za prvaka.

Optužuju ga da je prevario klub zbog tisuću eura 

Laszlo Dioszegi, predsjednik kluba koji je smješten u gradu Sfântu Gheorghe u Transilvaniji, tvrdi da je žrtva prevare jer je prije Becalija dogovorio Vukušićev transfer.

Medijima je ispričao da je Vukušiću poslao ugovor i avionsku kartu, ali ga nakon toga nikad nije vidio ni čuo. 

"Rekao sam Vukušiću da ga čekamo u zračnoj luci, dogovorili smo liječnički pregled i potpis ugovora. On je došao u Rumunjsku, ali je otišao u drugi klub. Do danas mi nije platio ni avionsku kartu", rekao je gazda Sepsija, kluba koji se tri kola do kraja prvenstva bori za poziciju koja vodi u europske kvalifikacije, a trenutno im bježi četiri boda. 

Predsjednik je dodao da je Vukušić pobjegao kod Becalija zbog tisuću eura veće plaće. 

"Mislim da je kod nas imao devet tisuća, a kod njih deset, no mi smo mu nudili ugovor na dvije godine", rekao je Dioszegi.

Nazvali smo Vukušića kako bismo saznali ima li kraja njegovim dogodovštinama u Rumunjskoj, gdje je dosad odigrao samo 130 minuta. Zadnji put na terenu je bio u ožujku, a Becali je objavio da će do kraja sezone zadržati da trenira u klubu. Tada bi trebao postati slobodan igrač i konačno otkriti svoju stranu priče o odnosu s gazdom. Više puta nas je zamolio da ga o tome zasad ništa ne pitamo. No kad je iz Sepsija otvoren novi front, zatražio je dozvolu kluba da se o tome očituje. Javio nam se dobro raspoložen. I uvijek je takav, iako je u karijeri proživio ono što mnogi ne bi stigli da dvaput žive: od Siniše Šoše do Gigija Becalija. Oporavio se od zdravstvene kalvarije, triput je krenuo od nule, a sad se bori s likom iz Transilvanije kojeg nikad nije vidio.

"Niti znam o čemu se radi, niti me zanima. To su neke izmišljotine i gluposti. Kroz medije žele nanijeti štetu mom klubu i to baš u finišu sezone, dok traje žestoka borba za prvaka. Zašto se taj nije oglasio ranije, nego sad baca neke bombe u medije? Klub koji me doveo dobro zna kako sam došao u Rumunjsku, a ovo što nam podvaljuju su najobičnije laži. Ne opterećujem se nimalo, ali sam odlučio reagirati jer želim dati podršku svom klubu. Uz njih sam do kraja i bodrit ću ih u borbi za naslov prvaka", rekao nam je Vukušić i odmah dodao:

"Za sve drugo me ne pitajte, o tome još nećemo govoriti."

"Ne znam tko je taj smiješni lik, ima li neke dokaze?"

Želio je naglasiti da svoje riječi lako može dokazati, dok predsjednik koji ga napada nema nikakve dokaze za ono što priča.

"Dovoljno je da ga pitate otkud mu informacija o visini moje plaće, kako on to zna? Nek' slobodno objavi dokaze da smo dogovorili transfer, to bih volio vidjeti. Lik je smiješan, nikad u životu ga nisam ni čuo ni upoznao. Javio se mom agentu i to je jedino što o njemu znamo, nismo nikad ni pregovarali jer sam ja odmah rekao da me to ne zanima. Ako taj čovjek ima nešto konkretno, slobodno to može objaviti", poručio je Vukušić i ponovio da je trenutno fokusiran isključivo na borbu za prvaka.

"Ne igram, ali sam dio ekipe i čvrsto stojim uz njih. Bit ću im veliki navijač do zadnjeg kola", kazao je.

"Mladim Hajdukovcima treba podrška, ja sam imao Andrića i Vejića" 

Razgovor nismo mogli zaključiti bez Hajduka. Ante je po tom pitanju neizlječiv i ne treba ga ništa pitati. Hajduk je tema koja se uvijek nameće sama od sebe. 

"Gledao sam sinoć utakmicu s Dinamom, mogli smo ih dobiti. Šteta što je onaj šut u nadoknadi završio na gredi. Drago mi je kad vidim mlade igrače poput Biuka i Ljubičića kako se bore klub. Veliki su talenti, ali moraju nastaviti žestoko raditi. Dok ih gledam u sjećanju me vrate u dane kad sam ja bio na njihovom mjestu i počinjao karijeru. Najbitnije je da osjećaju povjerenje i podršku, ja sam to imao u starijim igračima poput Vejića i Andrića koji su mi puno pomogli. Mlade igrače treba razumjeti i kad pogriješe, znam kakav je osjećaj kad promašiš prvi put, pa drugi put, a onda krenu zvižduci s tribine i razni pritisci. Uh, odmah se sjetim kako je meni bilo. Nije lijepo kad te nakon prvog promašaja zacementiraju za klupu. Zbog deset minuta igre klub neće propasti, a za mladog igrača u tom trenutku to je cijeli svijet", rekao nam je neizlječivi hajdukovac koji je u eri Marina Brbića pristao na transfer da spasi klub, da bi ga kasnije izigrala ekipa oko bivšeg predsjednika Ivana Kosa.

"Nisam htio otići jer sam još mlad, htio sam čekati klub u kojem ću se moći razvijati kao igrač, ali gurnuli su me u Pescaru. Brbić mi je rekao da moram otići jer će klub dobiti novac koji će ga spasiti. Žrtvovao sam karijeru odlaskom u klub za koji sam znao da će ispasti. Napravio sam to za Hajduk, ali ne za Brbića. Kad se on vratio u klub, mogao je i mene vratiti, ali nije se usudio. Kasnije sam se dogovorio s Kosom i Bjelanovićem, nisam tražio velik novac, već samo šansu da krenem od nule. Svidjelo im se to i ja sam raskinuo ugovor u Njemačkoj. Kos i ekipa više mi se nikad nisu javili na telefon", ispričao je Vukušić nedavno svoju životnu priču u intervjuu za Index.

 

Pročitajte više