TRANSFERI

Gazda Napolija: Ako Maguire košta 93, onda moj igrač vrijedi 250 milijuna eura

Foto: Getty Images / Guliver Image

VLASNIK i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis poznat je u svijetu nogometa kao čovjek koji nema dlaku na jeziku. Filmski producent često proziva Juventus, ali i komentira aktualne događaje u nogometu.

Ovog puta je u svom stilu prokomentirao transfer Harryja Maguirea iz Leicestera u Manchester United, čime je ovaj postao najskuplji branič u povijesti. Najprije je krenuo od pretjeranih cijena igrača, a za to krivi - Premiership. 

"Problem povećanih troškova igrača stvoren je u Engleskoj jer tamo ima toliko puno novca, mnogo više nego u Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj. Ako klub u Engleskoj ima 800 milijuna eura na raspolaganju, nije mu problem platiti 80, 90 ili 100 milijuna eura za jednog igrača. Ne postoji ista vrsta konkurentnosti između Engleza i drugih zemalja", naglasio je De Laurentiis, a potom usporedio svog igrača Kalidoua Koulibalyja i Maguirea.

"Koulibaly ima klauzulu od 150 milijuna eura. Znate, u Engleskoj mogu potrošiti 93 milijuna eura za nogometaša kojeg bih ja kupio za maksimalno 35 milijuna eura. Dakle, ako Maguire košta 93 milijuna eura, igrač poput Koulibalyja onda vrijedi barem 250 milijuna eura. U ovom trenutku razmišljam na taj način", zaključio je gazda Napolija. 

Pročitajte više