HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta dala Pašaliću ocjenu rezerviranu za velemajstore, a Tuttosport naslovnicu

Foto: Gulliver / Getty Images

MARIO PAŠALIĆ u spektakularnoj pobjedi Atalante nad Brescijom (6:2) u derbiju Lombardije postigao je tri gola.

Zabio ih je od 2. do 58. Sva tri puta poentirao je zahvaljujući pravovremenim utrčavanjima u prostor, iza leđa ili ispred protivničke obrane te snažnim udarcima. Prva dva gola postigao je desnom, a treći lijevom nogom. 

Time je dan kasnije zaslužio naslovnicu Tuttosporta, a Gazzetta dello Sport, najčitaniji talijanski dnevni list i jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu, nagradio ga je onim što je u Italiji rijetkost. 

Tamošnje novine daleko su škrtije prilikom ocjenjivanja igrača nego što je to slučaj u ostatku Europe. Pašalić je u Gazzetti dobio za Talijane fenomenalnih 7,5. Više od njega dobio je samo Ruslan Malinovskij, koji je osmicu zaslužio tako što je zabio jedan gol i namjestio dva Pašalićeva.

"Zabio je sedmi, osmi i deveti gol ove sezone u Serie A. Neprestano dokazuje da je sve sigurniji i sve veći joker momčadi", piše Gazzetta.

Pašalić je uz devet prvenstvenih golova, kojima je doprinio fascinantnim golgeterskim podvizima Atalante u Serie A ove sezone, postigao i dva u Ligi prvaka. Sjajnu sezonu 25-godišnji veznjak zaokružio je i sa sedam asistencija.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više