HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta: Dva Hrvata među deset najvećih promašaja Serie A

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

GAZETTA DELLO SPORT, najčitaniji talijanski sportski list i jedan od najuglednijih specijaliziranih dnevnika na svijetu, objavio je popis na kojem nijedan nogometaš ne želi biti. 

Top 10 flopova ili najvećih promašaja sezone u Serie A. Na njemu su dva bivša napadača reprezentacije Hrvatske, donedavni stoper Dinama, nekadašnji kapetan Srbije te legenda Barcelone:

Mario Mandžukić (34), napadač. Došao bez kluba i odštete u Milan u zimskom prijelaznom roku. Četiri nastupa bez učinka.

Nikola Kalinić (33), napadač. Došao u listopadu prošle godine iz Atletica u Veronu uz odštetu od 1.8 milijuna eura. Učinak: 12 utakmica, jedan gol.

Amir Rrahmani (27), stoper. Došao u ljetnom prijelaznom roku iz Verone u Napoli uz odštetu od 14 milijuna eura. Učinak: 14 nastupa, jedna asistencija. 

Aleksandar Kolarov (35), branič. Došao u ljetnom prijelaznom roku iz Rome u Inter uz odštetu od 1.5 milijuna eura. Učinak: 11 utakmica, jedna asistencija.

Pedro (33), napadač. Došao u ljetnom prijelaznom roku iz Chelseaja u Romu bez odštete. Učinak: 32 utakmice, po pet golova i asistencija. 

Sam Lammers (23), napadač. Došao u ljetnom prijelaznom roku iz PSV-a u Atalantu uz odštetu od 9 milijuna eura. Učinak: 14 utakmica, dva gola.

Roberto Inglese (29), napadač. Došao u ljetnom prijelaznom roku iz Napolija u Parmu uz odštetu od 18 milijuna eura. Učinak: 14 utakmica, dvije asistencije.

Aleksandr Kokorin (30), napadač. Došao u zimskom prijelaznom roku iz Spartak Moskve u Fiorentinu uz odštetu od 4.5 milijuna eura. Tri nastupa bez učinka.

Thomas Strakosha (26), golman Lazija. Učinak: osam nastupa, 14 primljenih golova. 

Gary Medel (33), defenzivac Bologne. Učinak: 11 nastupa, jedna asistencija. 

Pročitajte više