EUROPA LIGA

Gazzetta: Gattuso pušta makedonsku Životinju na Rijeku

Foto: Getty Images

MAKEDONSKI veznjak Eljif Elmas bio je jedan od brojnih igrača Napolija koji su se zarazili koronavirusom uoči utakmice s Juventusom na koju Napolitanci nisu ni otputovali, zbog čega su kažnjeni porazom 3:0 i oduzimanjem jednog boda.

Nakon mjesec dana stanke 21-godišnji Makedonac vratio se protiv Sassuola odigravši posljednjih 20 minuta, a La Gazzetta dello Sport piše da će ga trener Gennaro Gattuso uvrstiti u početnu postavu na današnjem gostovanju u Rijeci u utakmici 3. kola grupne faze Europa lige, koja počinje u 18:55.

"Dobro sam, trenirao sam kod kuće, vidjet ćemo kakav ću biti na terenu. Ovo mi je druga sezona u Napoliju i nadam se da ću biti sve bolji. Imamo važne momčadske ciljeve, a o individualnima ne želim govoriti jer sam još mlad. Samo želim naporno raditi i razmišljati o prvoj sljedećoj utakmici", rekao je Elmas.

Rijeka porazom praktički ostaje bez šansi

U ovom slučaju, ta utakmica je ova večerašnja na Rujevici, u kojoj bi se Napoli pobjedom približio plasmanu u nokaut fazu, a Rijeku potpuno izbacio iz utrke.

"Gattuso ni meni ni suigračima nije rekao ništa posebno prije utakmice. Uvijek mi govori da sam životinja, u smislu da sam borac i ne bježim ni od čega. On je karakteran tip i odlična osoba, sviđa mi se kako radimo s njim", rekao je Makedonac prije ukrcavanja na let za Rijeku.

Na vrhu ljestvice skupine F nakon dva kola neočekivano stoji AZ s dvije pobjede, baš protiv Napolija i Rijeke. Talijani i Real Sociedad imaju po tri boda, a Rijeka još nije osvojila niti jedan i poraz bi je praktički izbacio iz kombinacija za plasman u šesnaestinu finala.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više