EUROPSKE LIGE

Gazzetta o igraču koji će nositi broj 10 u Juveu: Svi tragovi vode njemu

Foto: EPA

PAULO DYBALA, po svemu sudeći, na kraju sezone trebao bi napustiti Juventus nakon što je sedam godina nosio njegov dres. Talijanska Gazzetta dello Sport tim se povodom pozabavila pitanjem tko će naslijediti broj 10 koji je 28-godišnji Argentinac imao na svojim leđima.

"Želja je broj 10 dati igraču koji može postati simbol novog Juventusa. Federico Chiesa je mlad, Talijan ima Juventusov DNA. Svi tragovi vode njemu. Pokazao je da je vrhunski igrač", piše Gazzetta, podsjećajući kako su taj dres u nedavnoj povijesti torinskog kluba nosili Alessandro Del Piero, Carlos Tevez i Paul Pogba.

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, podsjeća talijanski medij, prilikom odlaska Del Piera rekao je da će "broj 10 nositi veliki igrači koji to zasluže". Ističu kako je u Juventusu ponos, ali i odgovornost nositi desetku. "Nezamislivo je da će završiti na leđima eventualnog novog igrača, kao što je Raspadori. Chiesa se čini kao najbolji izbor", smatra Gazzetta.

"On je kao Del Piero"

"Juventus bi se mogao predomisliti samo ako tijekom ljetnog prijelaznog roka dovede velikog igrača. Dušan Vlahović je postao prepoznatljiv s brojem 7. Chiesa je prije dolaska Srbina bio najomiljeniji igrač nakon Dybale, a njegov dres najtraženiji."

"Nema talent za broj 10, ali ima sve ostalo, kao što su osjećaj pripadnosti klubu i budućnosti koja je pred njima te stav koji ga je pretvorio u miljenika navijača. K tome je Talijan te, poput Del Piera, utjelovljuje vrijednosti i stil kluba. Ima čist imidž. Navijači su ga odabrali za Dybalina nasljednika, što pokazuje hashtag #Chiesa10", zaključuje Gazzetta.

 

Pročitajte više