EURO 2020

Gazzetta: Penal za Englesku potvrđuje sumnju da UEFA vraća uslugu Borisu Johnsonu

Foto: EPA

ENGLESKA je na Wembleyju izbacila Dansku 2:1 pobjedom u polufinalu Eura. Do pobjede je Engleska došla golom Harryja Kanea iz 104. minute. Kaneov penal je prvo skinuo Kasper Schmeichel, no engleski je kapetan poentirao iz odbijene lopte.

Taj penal dosudio je nizozemski sudac Danny Makkelie, a odluka je vrlo dvojbena. Mnogi se slažu da je Raheem Sterling inscenirao penal koji je Englesku odveo u finale, u kojem će igrati protiv Italije u nedjelju od 21 sat na Wembleyju.

Gazzetta dello Sport piše da je taj penal za Englesku bio vraćanje usluge britanskom premijeru Borisu Johnsonu. Tu se nedvosmisleno tvrdi da je UEFA vratila uslugu britanskom premijeru zbog zaustavljanja kontroverzne Superlige.

"Italija oprez: Engleska u finalu nakon vjetra (političkog)", stoji u naslovu na Gazzetti. 

Tekst se nastavlja:

"Vrlo velikodušno dosuđen jedanaesterac koji je Southgateovoj momčadi omogućio da eliminira Dansku potvrđuje sumnje o vraćanju usluge Borisu Johnsonu, koji se smatra spasiocem europskog nogometa nakon napada na Superligu."

U svibnju je nogometni svijet uzdrmala vijest da najbogatiji europski klubovi žele osnovati Superligu. U njoj je trebalo sudjelovati pet engleskih klubova: Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United i Tottenham.

Johnson je bio jedan od najžešćih kritičara Superlige i najavio je da će napraviti sve što može da do nje ne dođe.

"Napravit ćemo sve što možemo kako bismo osigurali da se prijedlog ne realizira. Mislim da to nije dobra vijest za navijače, kao ni za nogomet u ovoj zemlji", rekao je Johnson u svibnju.

Superliga na kraju nije zaživjela.
 

Pročitajte više