Gazzetta: Vrsaljko je kanta. Jedan od najvećih promašaja Intera od 2000. do danas

Foto: Profimedia

KRAJ GODINE vrijeme je svođenja računa. Gazzetta dello Sport, talijanski dnevnik svjetskog glasa, tim povodom odlučila se za interesantan izbor. Objavljuje najgore momčadi talijanskih velikana, sastavljene od najvećih promašaja od početka milenija, odnosno od 2000. do ove godine.

Interove najveće kante

Ono što Englezi nazivaju "flop", Talijanima je "bidone" ili kanta. Igrači su to od kojih se očekivalo puno, posebno u najvećim klubovima, a tamo su pokazali malo ili ništa. Među 11 Interovih kanti u zadnje 23 godine je i jedan Hrvat.

Šime Vrsaljko je odličnim igrama za Sassuolo i Genou 2016. izborio transfer u Atletico Madrid. No, nije se snašao u jednoj od najboljih europskih momčadi, pa se u ljeto 2018. vratio u Italiju. Inter ga je posudio na jednu sezonu uz opciju otkupa.

Vrsaljkovu pozajmicu su skupo platili, ali koljeno mu je presudilo

Imao je velike planove s 26-godišnjim Vrsaljkom jer skupo je platio njegovu pozajmicu, 6.5 milijuna eura. Međutim, Vrsaljko je samo 13 puta nastupio za Inter. Problemi s koljenom prerasli su u kronične, zbog čega je u siječnju 2019. morao na operaciju te više nije zaigrao za Inter.  Povratkom u Atletico je pao među rezerve te je u ljeto prošle godine prešao u Olympiacos. Grčki velikan ga je ubrzo otpustio, a Vrsaljko je početkom godine objavio da završava karijeru već u 31. godini.

Šime među legendama

Osim Vrsaljka, u Gazzettinoj momčadi Interovih najvećih promašaja od 2000. do danas je i nekoliko legendi: Nemanja Vidić, Ricardo Quaresma, Diego Forlan...

Najgora momčad Intera od 2000. u izboru Gazzette dello Sport:

Carini: Vrsaljko, Vidić, Sorondo, Greško - Vampeta, M'Vila, Pacheco - Quaresma, Gabriel Barbosa, Forlan.

Pročitajte više