Gdje je nestao Ante Palaversa? U godinu i pol odigrao je 29 minuta

Photo: Profimedia

ANTE PALAVERSA (23) je početkom 2019. iz Hajduka prešao u Manchester City za 6.3 milijuna eura. Plan je bio da se mladi hrvatski veznjak razvija kroz razne posudbe kako bi jednog dana bio spreman za prvu momčad aktualnog engleskog i europskog prvaka. Palaversa je prvo poslan na kraću posudbu u Hajduk, a zatim ga je City slao u belgijski Oostende i španjolski Getafe.

Ondje se nije naigrao, ali zato mu je krenulo u belgijskom Kortrijku 2021., gdje je u 43 nastupa zabio tri gola i upisao tri asistencije. City ga je u kolovozu 2022. potom prodao francuskom Troyesu, klubu koji pripada njihovoj grupaciji City Football Group, no Palaversa je od tog trenutka tek dvaput nastupio za prvu momčad francuskog kluba.

Palaversa je posljednju utakmicu za prvu momčad odigrao prije osam mjeseci

Palaversa je u godinu i pol za Troyes odigrao 29 minuta. Upisao je dva nastupa u Ligue 1. 29. listopada 2022. zabio je PSG-u, a 16. travnja je igrao preostalih 20 minuta protiv Marseillea. Troyes je prošle sezone ispao iz Ligue 1 i sada se bori za ostanak u drugoligaškoj konkurenciji. Palaversa je posljednju utakmicu odigrao 3. travnja za rezervnu momčad Troyesa. Tada je protiv Mezieresa odigrao 85 minuta.

Palaversa prema Transfermarktu vrijedi pola milijuna eura, a ugovor s Troyesom mu traje do lipnja 2025. godine. Trenutno se oporavlja od teške ozljede, a prema informacijama iz njegovog tabora, sve napreduje uredno. Palaversa bi se uskoro trebao vratiti na terene i zaigrati nakon dugo vremena.

Pročitajte više