Gdje je nestao jedan od najboljih vratara SHNL-a? Trebao bi se vratiti protiv Rijeke

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

LOVRO MAJKIĆ (24) je u protekle dvije sezone najkonstantniji igrač Istre 1961, a njegove brojke sugeriraju da se radi o jednom od najboljih vratara lige. Svoj nogometni put je počeo u Rijeci, a u Pulu se preselio na ljeto 2018. godine. Dugo je bio rezervna opcija kluba, a na početku sezone 2020./21. se uspio izboriti za svoje mjesto u početnoj postavi, da bi nakon samo osam utakmica doživio težu ozljedu ramena, zbog čega ga na terenu nije bilo godinu dana.

Kada se vratio, mjesto na vratima je čvrsto držao sadašnji vratar Hajduka Ivan Lučić, a Majkić je svoje mjesto ponovno izborio na početku prošle sezone i oduševio svojim izvedbama. Upisao je nevjerojatnih 17 utakmica bez primljenog gola tijekom sezone te je u toj kategoriji bio uvjerljivo prvi ispred Dominika Livakovića, koji ih je imao 11.

Nije branio posljednje dvije utakmice

Istra se ove sezone traži nakon odlaska trenera Gonzala Garcije te su rezultati lošiji nego prošle sezone, ali Majkić je pod svim trenerima bio neupitan i jedna od najčvršćih karika te faktor stabilnosti momčadi. Upisao je osam utakmica bez primljenog gola ove sezone, a od dolaska Paola Tramezzanija na klupu je primio pet golova u šest utakmica, dok je Istra s njim na golu upisala samo jedan poraz od Hajduka na Poljudu.

Međutim, nakon remija bez golova protiv Gorice prije tri kola Majkić nije branio protiv Lokomotive i Dinama te ga nije bilo ni u zapisniku. Špekuliralo se da se radi o sukobu s trenerom u isto vrijeme kada se događao odlazak Ante Ercega iz kluba, ali doznajemo da to nije istina. Majkić je na treningu dobio udarac u koljeno, zbog čega je morao pauzirati, ali bi se ovaj tjedan trebao vratiti normalnom treningu i konkurirati za momčad u utakmici protiv Rijeke koja se igra u nedjelju u Puli.

Pročitajte više