NE TREBAJU MU RUKE DA BUDE GEJMER Priča o velikom borcu Zoranu koji igra videoigre bradom i ustima

Foto: Privatni album

ZORAN PETRIĆ (27) iz Koprivnice bio je do 21. srpnja 2007. godine zdrav kao i svi drugi tinejdžeri. Tog dana skakao je u jezero, nezgodno pao i oštetio 4. i 5. kralježak. Još dok je bio u bolnici u Draškovićevoj, liječnik mu je rekao da se neće oporaviti.

"U početku ti svi tepaju 'bit će dobro, bit će sve u redu', ali jasno ti je, po njihovu ponašanju, da će posljedice biti trajne. U toplicama su roditeljima rekli da se počnu prilagođavati na drukčiji život", rekao je Zoran.

I dok bi mnogi drugi na njegovom mjestu možda odustali, Zoki već deset godina ne dopušta da ga teško fizičko stanje ometa u onome što najviše voli i što jedino može raditi, a to su videoigre. I to ne bilo koje.

Zoran najviše igra StarCraft II, jednu od najkompleksnijih strateških igara na tržištu koje su prekomplicirane većini "običnih" gejmera, uključujući i autora ovog teksta. Svoj gameplay streama na Twitchu.

Najveći problem mu je, naravno, bila oprema. On i tata pokušavali su na sve moguće načine doći do prilagođenog miša, no nailazili su na zatvorena vrata.

"Govorili su nam ovdje u dućanima da je to nemoguće, da to ne postoji. A riječ je o najobičnijem touchpadu koji smo našli na internetu i koji pomičem bradom. Tako koristim miša, a tipkam pomoću štapića koji pomičem ustima. Mislim da pišem brže od većine ljudi. Kad si primoran i kad nešto želiš, sve ide bez problema. Sve se može", rekao je Zoran.

Kaže da mu baš ništa ne treba, da sve ima i da bi želio biti inspiracija svima koji su u sličnoj situaciji kao on. Zoran je, u svakom slučaju, inspiracija svakome od nas.

 

 

Pročitajte više