"General Praljak!" I navijači Širokog odali počast zapovjedniku koji se ubio nakon presude za ratni zločin

Screenshot: Youtube

UTAKMICE 17. kola Premijer Lige BiH, navijači klubova iz većinski hrvatskih gradova iskoristili su za iskazivanje potpore Hrvatima osuđenima za ratne zločine nad Bošnjacima.

Ultrasi, navijači (zapadno)mostarskog Zrinjskog, jučer nisu navijali prvih šest minuta susreta s Vitezom, da bi onda na glavnoj tribini stadiona Pod bijelim brijegom u Mostaru bakljama ispisali "Heroji", a svi gledatelji su prvih šest minuta proveli stojeći u tišini.
 

Time su odali počast šestorici dužnosnika nekadašnje tzv. Hrvatske zajednice/republike Herceg-Bosne, koji su u Haagu osuđeni za ratne zločine na ukupno 111 godina zatvora.
 
Slobodan Praljak, ratni zapovjednik HVO-a se pri izricanju presude u sudnici ubio ispijanjem otrova u znak ultimativnog prosvjeda zbog presude i negiranja da je ratni zločinac, a navijači Zrinjskog cijelu utakmicu na ogradi su držali zastavu s njegovim likom.
 
Danas, na utakmici Široki Brijeg - Željezničar, navijači domaćeg kluba "Škripari" su na stadionu Pecara skandirali "General Praljak"

Pročitajte više