Genijalni Kostelić opet pobijedio: "Drugi slalomi imaju po nešto, ali Wengen ima sve!"

IVICA KOSTELIĆ pobijedio je u Wengenu na šestom slalomu sezone ispred Šveđanina Andrea Myhrera i Nijemca Fritza Dopfera! I to na kakav način...

> Tijek slaloma u Wengenu

Profesor je na svom omiljenom skijalištu konkurenciji očitao lekciju, pred nekoliko stotina švicarskih Hrvata koji su ga došli podržati. Nakon što je u prvoj vožnji bio treći, s tri stotinke zaostatka za vodećim, Austrijancem Marijom Mattom, u drugoj je nastup dočekao netom nakon što je Myhrer preuzeo ispred Dopfera.

Nakon Profesorove fantazije Deville i Matt nisu imali šanse

U trenutku kad je krenuo sa starta Ivica je imao 32 stotinke viška u odnosu na Šveđanina, ali prednost se topila kako se spuštao stazom, do malenih devet stotinki na drugom prolazu. Međutim, onda je uslijedilo 20-ak sekundi skijaške lektire i čiste fantazije, u kojima je Ivica dodao gas i projurio kroz cilj s nevjerojatnih 85 stotinki ispred Myhrera.

Trebalo je još pričekati Devillea i Matta, kojima je trebao podvig da skinu Ivicu. Na koncu se nisu uspjeli dokopati niti postolja - Matt je završio četvrti (+0.92), a Deville šesti (+1.20).

Ivica i Wengen se vole: Šesta pobjeda, 10. postolje i treće uzastopno slavlje u slalomu

"Sanjao sam o ovome još kao dječak, dok sam na televiziji gledao jednu od svojih prvih utrka.  Znate, svi drugi slalomi imaju po nešto, ali Wengen ima sve", rekao je uzbuđeni Kostelić poslije utrke. Kako i ne bi...

Četvrta je to slalomska pobjeda Ivice u Wengenu. Bio je tamo najbrži 2002., 2010., 2011. i sada ove godine. Inače, nitko nikada u povijesti nije četiri puta pobijedio na ovom slalomu, baš kao što nikom nije uspjelo biti najbrži tri godine zaredom, niti se 10 puta popeti na pobjedničko postolje.

Nakon trijumfa u superkombinaciji u petak, Ivica je tako došao do drugog slavlja unutar četiri dana, ali i do šestog ukupno u Wengenu (bio je najbolji u četiri slaloma i dvije superkombinacije). Također, ovo mu je 22. pobjeda u karijeri, a 14. u slalomu. Ostvario je u karijeri četrnaestu slalomsku pobjedu, te ukupno 22. u Svjetskom kupu.

U ukupnom redoslijedu se Kostelić sada prilično približio vodećem Austrijancu Marcelu Hirscheru. Ima Hirscher 725 bodova, a Ivica trideset manje. U redoslijedu slaoloma je drugačiji raspored. Ivica vodi sa 485 bodova ispred Hirschera koji ima 360.

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:45.67

2. Andre Myhrer (Šve) +0.85

3. Fritz Dopfer (Njem) +0.88

4. Mario Matt (Aut) +0.92

5. Felix Neureuther (Njem) +0.93

...

 

1. Marcel Hirscher (Aut) 725

2. Ivica Kostelić (Hrv) 695

3. Beat Feuz (Švi) 545

4. Ted Ligety (SAD) 493

5. Aksel Lund Svindal (Nor) 490

...

 

1. Ivica Kostelić (Hrv) 485

2. Marcel Hirscher (Aut) 360

3. Andre Myhrer (Šve) 295

4. Cristian Deville (Ita) 270

...

Pročitajte više