Gerrard se nije dao isprovocirati: "U Osijeku za nas nemaju lijepih riječi"

Foto: FC Glasgow Rangers

OSIJEK je u Glasgowu gdje čeka sutrašnju utakmicu protiv slavnih Rangersa u uzvratu 2. kola kvalifikacija za Europa ligu.

Škoti su korak bliže sljedećem kolu nakon pobjede 0:1 u Gradskom vrtu, a u uzvratu na svom Ibroxu imat će i pomoć oko 50 tisuća navijača.

Dolazak Stevena Gerrarda na klupu probudio je šampionske ambicije Rangersa, a engleska legenda pokazala je prije tri dana protiv Wigana da neće tolerirati slabe igre ni u prijateljskim utakmicama. Gerrard je u svlačionici na poluvremenu bjesnio na igrače, koji su u drugom dijelu zabili tri gola za pobjedu.

Novinari su uoči Osijeka pokušali isprovocirati Gerrarda i na press konferenciji, ali nisu uspjeli.

Gotovo svi britanski mediji u najavi ove utakmice spominju Roberta Mudražiju, Osijekovog junaka iz derbija s Hajdukom, koji je uoči uzvrata rekao:

"Po svemu smo bili bolji, broju udaraca, broju kornera... Nismo imali sreće. Moramo Škotima vratiti na isti način. Bolji smo, jači, kompaktniji, razigraniji. Psihološki nas je i te kako dignuo derbi s Hajdukom".

Osim toga, izjavio je i da ga je u prvoj utakmici iznenadilo koliko je Steven Gerrard sitan, a iz nekog razloga engleski su mediji to protumačili kao provokaciju pa su pitali Gerrarda što misli o tome.

"Mislim da su naši suparnici vrlo samouvjereni", rekao je Gerrard.

"Mislim da neće imati puno lijepih riječi za reći o nama. Jesu li njihovi komentari dodatna motivacija? Ne baš. Moj posao je da pripremim svoju momčad i igrače. Uvijek ćemo imati poštovanja prema suparniku, i individualno i kolektivno. Ne možemo kontrolirati što kaže druga strana", rekao je Gerrard.

"Imamo samopouzdanja, jedva čekamo utakmicu. Jasno sam rekao igračima u nedjelju protiv Wigana što Ibrox od njih želi vidjeti, igrači će znati plan i moraju ga realizirati. Treba zaboraviti prvu utakmicu, ovo će biti nešto potpuno drugačije", rekao je Gerrard pa dodao:

"Trebaju zaboraviti rezultat i ne misliti da imaju prednost jer s ovim protivnikom trebaju biti oprezni. Ako ćemo igrati na našoj razini, uvjeren sam da ćemo postići dobar rezultat".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.