KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Giggs: Hrvatska je među najboljima na svijetu, ali imamo plan kako je pobijediti

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKA u nedjelju od 20:45 igra u Cardiffu protiv Walesa utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Svjetski doprvaci bi, nakon razbijanja Mađarske (3:0) na Poljudu, pobjedom na Otoku osigurali plasman na Euro.

Hrvatska je prva u skupini E s 13 bodova, tri više od Slovačke, četiri od Mađarske i šest od Walesa koji ima i utakmicu manje, dok je posljednji Azerbajdžan Nikole Jurčevića s jednim bodom.

Giggs: Imamo plan kako pobijediti Hrvatsku

Dvoboj u Cardiffu najavio je izbornik Walesa i legenda Manchester Uniteda Ryan Giggs, čija je momčad prije dva dana remizirala (1:1) kod Slovačke.

"Hrvatska je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, ima fantastične igrače i favorit je u sutrašnjoj utakmici", započeo je Giggs.

"Ipak, igramo pred svojim navijačima i time je naša šansa za pozitivnim rezultatom još veća. Moramo biti maksimalno fokusirani tijekom cijele utakmice, biti agresivni na lopti i čuvati se njihovih kontranapada. Imamo plan kako im se suprotstaviti i igrati protiv njih. Vidjet ćemo hoće li nam to donijeti pobjedu koju želimo", naglašava Giggs.

Ramsey upitan za dvoboj u Cardiffu

Ethan Ampadu i Jonathan Williams trebali bi započeti utakmicu, baš kao i napadač Kieffer Moore koji je zabio prije dva dana u Slovačkoj. Međutim, u reprezentaciji Walesa pokušavaju oporaviti i spremiti Aarona Ramseya koji ima problema s ozljedom.

"Nismo ga otpisali. Aaron nije igrao u ovim kvalifikacijama, ali nam je svaki dobar igrač neophodan ako želimo do Eura. Imamo još vremena i znat ćemo više na dan utakmice može li na pomoći protiv Hrvatske. No, i pored njega imamo igrače koji mogu napraviti dobar posao", poručuje Giggs.

Wales i Hrvatska do sada su odigrali pet utakmica, uz četiri pobjede Hrvatske i jedan remi. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 26. ožujka 2013. Wales je u Cardiffu vodio golom Balea u Cardiffu, a onda izgubio 1:2 golovima Lovrena u 77. i Eduarda da Silve u 87. minuti. S druge strane, u ovim kvalifikacijama Hrvatska je slavila u Osijeku također 2:1 uz autogol Lawrencea u 17. i Perišića u 48., a rezultat je uspio smanjiti Brooks u 77. minuti. 

Wales nije izgubio posljednjih devet utakmica kod kuće u kvalifikacijama za Euro, uz sedam pobjeda i dva remija. Posljednji put je u borbi za EP u Cardiffu poražen od Engleske (0:2) u ožujku 2011. godine. S druge strane, Hrvatska je na posljednjih sedam gostovanja u europskim kvalifikacijama samo dva puta pobijedila, uz tri remija i dva poraza. 

 

Pročitajte više