Giro sljedeće godine ponovno svraća u Sloveniju

JEDNA od najvećih i najznačajnijihbicikolističkih utrka na svijetu, "Giro dItalia", sljedeće bi sezonemogla na dva dana svratiti i u Hrvatsku!L

Definitivna ruta 87. izdanja "Gira" bit će predstavljena u subotu 8.studenoga u Milanu, a postoje indicije da bi cilj jedne, te startsljedeće etape mogli biti u Hrvatskoj.

"Direktor utrke Carmine Castellano je vrlo osjetljiv na preranootkrivanje imena gradova koji bi trebali ugostiti etape Gira, testoga za sada ne mogu potvrditi vijest da će neki od najboljihsvjetskih biciklista u svibnju sljedeće godine stići u Hrvatsku. No,mogu reći da Hrvatski biciklistički savez za ovu ideju ima punupodršku Hrvatskog olimpijskog odbora", izjavio je za Hinu tajnik HBS-aIvo Rilović.

Kako saznajemo, ukoliko "Giro" svrati u Hrvatsku, to bi bilo 23. i 24.svibnja sljedeće godine. Cilj etape 23. svibnja trebao bi biti u Pulipored Arene, dok bi start 24. svibnja bio u Poreču.

Biciklisti bi u Hrvatsku trebali ući kod Buzeta, te preko Pazina doćido Pule, dok bi sljedećeg dana krenuli iz Poreča, te vozili uz obaludo granice sa Slovenijom.

(Hina) zm

Pročitajte više