Glasali ste za Perkovčevog nasljednika. Jedan čovjek je pomeo konkurenciju

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

GORAN PERKOVAC (61) više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, odlučeno je jučer na telefonskoj sjednici Hrvatskog rukometnog saveza. "Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici održanoj danas, 6. veljače 2024. godine tijekom poslijepodneva, jednoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije smijeni Goran Perkovac.

Čelništvo Saveza u ovom trenutku još nije odlučilo tko će ubuduće obavljati tu dužnost, stoga će odluka o novom izborniku biti donešena tijekom sljedećih nekoliko dana", stoji u službenom priopćenju Hrvatskog rukometnog saveza. Očekuje se da će uskoro biti izabran novi izbornik.

U velikoj Indexovoj anketi glasali ste za nasljednika Gorana Perkovca. Glasalo je preko 35 tisuća čitatelja, a uvjerljivu pobjedu odnio je miljenik domaće publike, crnogorski trener Veselin Vujović, koji je dobio 43 posto glasova. Od ostalih kandidata tek su Nenad Kljajić i Xavi Pasqual dobili značajniji broj glasova.

Gobac rekao da Vujović nema nikakve šanse

Podsjetimo, u velikom intervjuu koji je Kljajić dao za Index i koji je podigao prašinu bivši legendarni rukometaš rekao je da vidi Vujovića na mjestu izbornika. To nije čudno jer se ime crnogorskog izbornika stalno spominje u tom kontekstu kad god neki izbornik dobije otkaz. 

No čelnik hrvatskog rukometa Zoran Gobac odgovorio je na Kljajićev intervju i poručio: "U hrvatskom rukometu ima dovoljan broj stručnjaka koji mogu obnašati ulogu izbornika, tako da tu nema problema. Vujovića iznimno cijenim kao trenera i kao čovjeka, ali hrvatska reprezentacija je jedno, a RK Zagreb drugo. Nitko nije razgovarao s Vujovićem oko izborničke pozicije niti će razgovarati."

Novog izbornika Hrvatske u ožujku čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre

Novi izbornik Hrvatske povest će reprezentaciju u borbu za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska će u ožujku u Hannoveru igrati s Austrijom, Njemačkom i Alžirom u sklopu kvalifikacijske Skupine 2. Prvi susret igrat će 14. ožujka protiv Austrije, dan ili dva kasnije slijedi utakmica s Njemačkom, dok je dvoboj s Alžirom na rasporedu 17. ožujka.

Plasman na Igre pokušat će izboriti 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri momčadi. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će nastup na Olimpijskim igrama koje počinju 26. srpnja.

U kvalifikacijskoj Skupini 1 nalaze se: Španjolska, Slovenija, Bahrein, Brazil. Skupinu 3 čine: Norveška, Mađarska, Portugal, Tunis. Šest reprezentacija već je izborilo nastup na Olimpijskim igrama. To su: Francuska (domaćin), Danska (svjetski prvak), Švedska (trećeplasirana na Euru), Egipat (afrički prvak), Argentina (američki prvak) i Japan (pobjednik azijskog kvalifikacijskog turnira).

Pročitajte više