Goal predstavio zvijezde koje bi mogle u nove klubove. Među njima dvojica Hrvata

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NOGOMETNI portal Goal sastavio je popis igrača koji bi zahvaljujući dobrim igrama na Svjetskom prvenstvu mogli biti prodani u zimskom prijelaznom roku u skupim transferima. Među istaknutim igračima su i dvojica hrvatskih reprezentativaca Joško Gvardiol i Dominik Livaković.

Goal tako očekuje da Marokanac Sofyan Amrabat napusti Fiorentinu, Japanac Ritsu Doan Freiburg, Portugalac Joao Felix Atletico Madrid, a Argentinac Enzo Fernandez Benficu. Nizozemac Cody Gakpo bi tako mogao iz PSV-a, Ganac Mohammed Kudus iz Ajaxa, a Chelsea bi mogli napustiti i Amerikanac Christian Pulisic i Marokanac Hakim Ziyech. To su tek neki od očekivanih transfera na kojima bi klubovi mogli zaraditi. Među njima se spominju i Hrvati.

Joško Gvardiol

"Joško Gvardiol u Kataru je naučio važnu lekciju: čak i u dobi od 35 godina, Lionel Messi je najbolji nogometaš na svijetu", piše Goal, podsjećajući na Messijevu genijalnost protiv Gvardiola u polufinalnoj utakmici Hrvatske i Argentine.

"Bio je nevjerojatan do utakmice s Argentinom i pokazao je zašto najbolje momčadi stoje u redu da ga odvedu iz RB Leipziga. Iako se vjerojatnim čini da će Gvardiol napustiti Red Bull Arenu sljedećeg ljeta, mogao bi se naći netko tko bi mogao aktivirati klauzulu u njegovom ugovoru već u siječnju kako bi izbjegao borbu za jakog i klasnog stopera", navodi se.

Navodno je za Gvardiola zainteresiran Manchester City, spreman na ponudu od oko 100 milijuna eura.

Dominik Livaković

Za Livakovića se navodi da je i dalje "prilično uzrujan zbog penala koji je dosuđen u utakmici s Argentinom" i naglašava se da je "bez sumnje najbolji golman na ovom Svjetskom prvenstvu".

"U trenutku pisanja nitko nije skupio više obrana od njega (24), a istaknuo se i kad ga je njegova zemlja najviše trebala. U osmini finala protiv Japana postao je tek treći čovjek s tri obrane penala u raspucavanjima, a u četvrtfinalu je obranio još jedan takav udarac. Dinamo se mora pripremiti za neke unosne ponude za svoju jedinicu u zimskom prijelaznom roku", zaključuje se.

Pročitajte više