Gobac i Kaleb zaprijetili: Ako nam se ne napravi rukometni dom, amaterizirat ćemo klub

ČELNICI Rukometnog kluba Croatia Osiguranje Zagreb Zoran Gobac i Bartol Kaleb izrazili su golemo nezadovoljstvo bacanjem projekta "rukometni dom" u zaborav, prijeteći kako bez njega klub u budućnosti neće moći funkcionirati na ovoj razini.

"Situacija u klubu nije bajna, imamo problema s financijama kao i svi ostali, ali nadam se da ćemo uskoro sve dovesti u normalu. Predmnijevam kako ćemo već krajem ovog mjeseca riješiti sve zaostatke i doći do onog dopuštenog zaostatka od jedne plaće", rekao je na današnjoj press-konferenciji glavni menadžer RK Zagreba Zoran Gobac.

"S druge strane, kao što znate, uz sve ovo mi još nemamo praktički krova nad glavom i nikako da dočekamo da nam kažu barem lokaciju na kojoj bi se trebao graditi rukometni dom. Svjedoci smo kako se na ovaj ili onaj način, usprkos recesiji, grade košarkaški domovi, bazeni, trening-kampovi, a novca se za rukometni dom nema", istaknuo je.

"Želim poručiti odgovornima da mi jednostavno moramo dobiti svoj dom, rukomet mora pronaći mjesto gdje će živjeti, inače nećemo opstati, barem ne u ovakvim razmjerima kako to sada od nas javnost očekuje. Sutra se sastajemo s gradonačelnikom Bandićem, pa ću mu reći da je ovo goruće pitanje", dodao je.

Kaleb: Nadam se da ću ugledati rukometni dom prije mirovine

U istom tonu je nastavio i direktor RK Croatia Osiguranje Zagreb Bartol Kaleb...

"Uskoro ću ići u mirovinu i nadam se da ću ugledati rukometni dom prije nego što odem. Bez obzira na teškoće kroz koje svi prolazimo, druge stvari po gradu se grade, sve se gradi osim rukometnog doma. Svi govore nema, a ideja o rukometnom domu polako odlazi u povijest. Inače sam optimist po prirodi, međutim, sada svoj pesimizam gradim na iskustvima koje sam proživio otkako sam direktor ovog kluba, a prošlo je već gotovo 14 godina", istaknuo je Kaleb.

"Ne želim prijetiti, ali ukoliko ne dobijemo rukometni dom, onda više neće biti ni potrebe da mi budemo europski klub, nego ćemo se preseliti u neko okolno selo i igrati kao amateri, drugo nam ne preostaje. Još koju godinu ćemo izdržati, dok imamo ugovore sa sponzorima, međutim, što će biti poslije, to nitko ne zna", za kraj će Kaleb.

Pročitajte više