Gobac o Širiću i Djedoviću: Tu se radi o individualnoj odgovornosti

SIVA eminencija hrvatskog rukometa, Zoran Gobac, prokomentirao je navode kako će se upravo rukomet sljedeći naći na tapeti istražitelja i policije, nakon što se razbije nogometna mafija.

"Što se tiče rukometa, mi smo toliko mirni da je to nevjerojatno", obavijestio je Gobac:

"Čitam ovih dana da se iskazuju neke sumnje vezane za organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj, a organizacija tog natjecanja bila je jedna od najtransparentnijih sportskih priredbi koje su ikad održane u Hrvatskoj. Profit je bio pet milijuna eura, a od tog novca Hrvatski rukometni savez i danas živi", uzjapurio se Gobac, dobacivši novinarima:

"Svatko ima pravo pisati i izvještavati kako god hoće."

Rukometnog Zdravka Mamića, kako mnogi nazivaju Gopca, upitali smo i za komentar o uhićenju Željka Širića i Stjepana Djedovića. I dobili odgovor sličan onome kojeg je emitiralo društvo iz Rusanove:

"Ovo u nogometu se mora raščistiti, već dugo tinja"

"Događaji u drugim sportovima su ružni, i ne bih sada htio trljati nikome sol na ranu. Ako baš inzistirate, smatram da se tu radi isključivo o individualnoj odgovornosti. Znate, Zakon o sportu je regulirao da Sudačka udruga bude odvojena i neovisna od matičnog Saveza. Tako je to u rukometu", ponosno će Gobac:

"To nije sport, sport se mora dovesti na nivo da o rezultatima odlučuju igrači, štoperica i letvica, a ne suci. Osobno, nikad nisam živio od sporta nego uvijek za sport, u njemu sam 30 godina iako nikad nisam bio profesionalac. Ja sam jedan izuzetno dobar poduzetnik, a ovo što se dogodilo u nogometu udarac je koji se mora raščistiti jer već dugo tinja", zaključio je Gobac.

Pročitajte više