dinamo

Gojak otišao nakon sedam godina. "Zagreb je moj drugi dom, Dinamo neću zaboraviti"

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

AMER GOJAK je zadnjeg dana prijelaznog roka otišao u Ferencvaros. Reprezentativac BiH prodan je za odštetu od oko milijun eura te je s mađarskim prvakom potpisao višegodišnji ugovor. Gojak iz Dinama odlazi nakon sedam godina, 206 odigranih utakmica i čak 13 osvojenih trofeja.

"Zagreb i Dinamo neću zaboraviti"

"Kad sam prije više od sedam godina dolazio u Dinamo, znao sam da dolazim u veliki klub, ali nisam znao što me čeka i što će mi sve moje igranje u Dinamu donijeti. Danas, kad je došao trenutak za nove izazove u karijeri, mogu reći da sam ponosan na svaki dan proveden u klubu i da ću zauvijek u sebi nositi kao trajno sjećanje svaki gol, svaku pobjedu, svako veselje sa svojim suigračima i navijačima koje sam prošao u preko 200 utakmica u dresu Dinama.

U Zagrebu sam se osjećao kao kod kuće, to je moj drugi dom. Na svakom treningu i utakmici u cijelom tom periodu sam uvijek davao sve od sebe i vjerujem da navijači Dinama to znaju. Emocije su mi danas podijeljene, ali to je nogomet i život, novi su izazovi ispred mene i veselim se tome.

Ipak, vjerujem da moj odlazak iz Zagreba nije zbogom, nego samo doviđenja. Hvala svima još jednom na prelijepih sedam godina, a Dinamu, momčadi i cijelom klubu želim puno uspjeha u budućnosti jer je Dinamo moj klub", rekao je Gojak za Dinamovu službenu stranicu.

On je u Maksimir stigao 2015. godine kao slobodan igrač iz Olimpika, a najbolje partije pružio je pod vodstvom Nenada Bjelice. Kad je Bjelica otišao, Gojak je pao uglavnom u drugi plan i Dinamo ga se pokušavao riješiti već duže vrijeme.

Šesti po broju europskih nastupa u Dinamovoj povijesti

U jesen 2020. otišao je na posudbu u Torino. Talijani su posudbu platili milijuna eura i imali su obvezu otkupa njegova ugovora za dodatnih 5.5 milijuna ako Gojak odigra 20 utakmica za Torino. To se nije dogodilo, Gojak je ostao na 17 nastupa i na kraju sezone se vratio u Maksimir.

Iz Dinama odlazi kao šesti na ljestvici Dinamovih igrača s najviše europskih nastupa. Zabio je vodeći gol protiv Spartaka iz Trnave u Europa ligi zahvaljujući kojem je Dinamo konačno prezimio u Europi, a spasio ga je i u Trondheimu protiv Rosenborga, kad je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka 2019. izjednačio na 1:1 i osigurao Dinamu ulazak među elitu.

Pročitajte više