Golijada Varteksa i Zadra dovela do "bankrota" bosanskih i srpskih kladionica?

JUTROS su se pojavile informacije da je utakmica Varteks - Zadar bila namještena te da su kladionice u BiH i Srbiji imale velike gubitke zbog velikog broj uplata na točan rezultat.

Utakmica rezultatski nije ništa značila niti jednoj niti drugoj ekipi, pa je s tog aspekta razumljiv velik broj pogodaka na utakmici, no postoje sumnje, da je ipak cijela stvar bila namještena.

Prema informacijama koje donosi Nogometni magazin, kladionice u Bosni i Srbiji zaprimile su velik broj uplata na broj golova na poluvremenu, zatim na velik broj pogodaka (sedam i više) te na točan rezultat 5:2, zbog čega su tamošnje kladionice zabilježile velike gubitke.

Operacija je navodno krenula u subotu ujutro u BiH, smjerom sjever-jug. Prve uplate stigle su u 10 sati u Brčkom, a dva sata kasnije novi veći iznosi uplaćeni su u Višegradu. Posljednje uplate, barem one primijećene i prijavljene, dogodile su se u 14 sati u Foči, a nešto slično događalo se i u Srbiji.

Napomenimo da su nakon ove katastrofe vlasnici kladionica u susjednim zemljama zgroženi onim što se dogodilo, pogotovo jer su vjerovali da u hrvatskoj ligi nema namještanja utakmica. Sada su odlučni da utakmice HNL-a izbace iz ponude za sva vremena.

Zadrani: Demantiramo da smo namještali

U telefonskom razgovoru za Index trener vratara, a ujedno i treći vratar NK Zadra Tomislav Rogić "Tumba" demantirao je bilo kakve špekulacije o namještanju utakmice Zadra i Varteksa u Varaždinu (5:2).

"Tko je to vidio namještati. Demantiram tu tvrdnju, naime, ne znam gdje se to uopće može kladiti na rezultat 5:2. Znate, nama posljednjih tri, četiri kola rezultat nije bio primaran jer smo osigurali ostanak", rekao je Rogić.

Na odgovor da je upravo to sumnjivo, nepostojanje rezultatskog imperativa, Rogić napominje: "Jednostavno ne vjerujem, u prvoj momčadi igrala je većina juniora".

Na pitanje kako objašnjava činjenicu da je Varteks bez većih problema prelazio sredinu terena i olako zabijao golove, Rogić odgovara: "Nama već posljednja tri, četiri kola svi olako prelaze sredinu terena i dolaze u šanse. Naša je sezona praktički završila kada se dogodila ona tragedija s onim malim Ćustićem. Od onda mi od šoka nismo napravili dva poštena treninga".

Na "tapet" je došla utakmica sa Šibenikom prije nekoliko kola, koju su Zadrani po mnogima prijateljski pustili Šibeniku.

"Ma ne, nemamo mi kome ništa puštati", za kraj će Tumba.

Reno Sinovčić : Bože sačuvaj

Nedugo zatim kontaktirali smo "alfu i omegu" Zadra Renu Sinovčića.

Na pitanje da li je moguće da je utakmica Varteks - Zadar bila namještena, "vanjski suradnik" NK Zadra Reno Sinovčić odgovara:"Ma, Bože sačuvaj"

Nije li čudno što se veliki broj ljudi kladio upravo na rezultat 5:2?

"Nemam pojma, majke mi. Prvi glas." - rekao je Reno i poklopio.

"Štela" i na utakmici Dragovoljac - C. Sesvete?

Dodajmo kako je posljednje kolo ovdašnjeg nogometnog prvenstva bilo idealno za namještanje i u drugoj hrvatskoj ligi.

Naime, u nedjelju je kružila priča kako je dogovorena utakmica Hrvatski Dragovoljac - Croatia Sesvete, jer je, navodno, predsjednik Croatije Zvonko Zubak platio Dragovoljcu kako bi Sesvećani nakon brojnih ovosezonskih ulaganja sigurno ušli u Prvu ligu i tako izbjegli stres u doigravanju.

V.B./R.J./M.Š.
Foto: ZadarSport

Pročitajte više