Kvalifikacije za SP

Golman Makedonije: Nijemci nam nisu čestitali na pobjedi. Ovo je nevjerojatno

Foto: Ognen Teofilovski/Reuters

GOLMAN Makedonije Stole Dimitrievski otkrio je da reprezentativci Njemačke nisu čestitali njemu i suigračima na velikoj pobjedi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Makedonija je u 3. kolu skupine J u Duisburgu pobijedila Njemačku s 2:1. Tako je postala prva reprezentacija koja je pobijedila Njemačku u kvalifikacijskim susretima za SP nakon 35 utakmica.

"Oni nas nisu ozbiljno shvatili"

Nijemcima je poraz toliko teško pao da nisu ni čestitali Makedoncima na senzacionalnom trijumfu. Za pobjedu su pogađali Goran Pandev i Eljif Elmas, kojem je asistirao kapetan Dinama Arijan Ademi.

"Nakon gola Pandeva oni su mislili da će pobijediti jer su Njemačka. Mislim da nas nisu ozbiljno shvatili. Posebno mediji. Izjednačili su nakon penala, a sudac je njima oprostio penal koji je napravio Emre Can. Ali onda je zabio Elmas i to je bilo fatalno za njih. Nisu nam ni čestitali na pobjedi. Meni to nije ispravno", kazao je Dimitrievski.

Makedonci sada imaju šest bodova i drugi su u skupini iza Armenije koja ima maksimalnih devet. Slijede Njemačka sa šest, a onda Rumunjska (3), Island (3) i Lihtenštajn (0).

"Kada je sudac svirao kraj, mi nismo mogli vjerovati"

"To je ludilo. Nevjerojatno. Kada je sudac svirao kraj, mi nismo mogli vjerovati. Rezultat nije izgledao realno. To je bio naš trenutak. Najveća pobjeda naše momčadi", rekao je golman Makedonije.

Dimitrievski vjeruje da će se njegova reprezentacija do samog kraja boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo, a napominje da će na predstojećem Euru biti nagazna mina.

"Bit ćemo nagazna mina"

Naime, Makedonci su izborili povijesni plasman na Europsko prvenstvo nakon što su u finalu D Lige nacija u studenom prošle godine golom Pandeva pobijedili Gruziju (1:0).

"Bit ćemo nagazna mina na Euru. Siguran sam", poručio je.

Makedonci će na Euru igrati u skupini C protiv Austrije, Ukrajine i Nizozemske.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više