Golmana Osijeka su šivali na Poljudu. Nakon zadnje obrane zaradio tri šava

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

OSIJEK je u utakmici 30. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk na praznom Poljudu 2:1 i došao do prevažnih bodova u borbi za Europu. Gosti su poveli u 19. minuti golom 18-godišnjeg Antona Matkovića, a Hajduk se vratio preko Aleksandra Trajkovskog u 28. minuti. Pobjedu Osijeku osigurao je Ramon Mierez tri minute prije poluvremena.

Sjajnu partiju za Osijek je odradio 21-godišnji Franko Kolić, mladi golman koji je među vratnice stao nakon što se ozlijedio Marko Malenica. Radi se o 190 centimetara visokom golmanu koji je prije nešto više od pet godina Pulu zamijenio Osijekom, a redovit je i u svim mladim reprezentativnim selekcijama.

Jesenski dio ove sezone proveo je u Premijer ligi BiH, gdje je bio standardan na vratima Posušja, a prošle sezone odradio 30 kola na golu Vukovara. U utakmici protiv Hajduka je imao nekoliko sjajnih obrana, a prilikom posljednje na utakmici, one kojom je spasio tri boda, se i ozlijedio. Završilo je tako da su mu liječnici šivali usnicu na stadionu, zaradio je tri šava.

Pročitajte više