Goluža: Ja izmislio Željka Babića? Ha-ha! Nas je Bog izmislio

Foto: Getty Images / Guliver image

"JA SAM izmislio Željka Babića, a ono protiv Slovenije bila je katastrofa, baš smo popušili. Babić nije sam vodio momčad, cijeli stožer mu je iz Splita"

Ovim riječima navodno je Slavko Goluža reagirao na gostovanje rukometnog stručnjaka Vatromira Srhoja u emisiji "Istinom do gola" pa smo bivšeg izbornika i trofejnog reprezentativca nazvali da pojasni stvari.

"Poznajete me dobro, a prije svega ja sam odozdo! Ja sam čovjek iz Metkovića kojem ne pada napamet dijeliti sjever i jug. Nikada to ne bih tako rekao."

Jeste li kazali da ste izmislili Željka Babića?

"Ha-ha.... Nas je izmislio dragi Bog. Željka poznajem vrlo dobro i on zna što mislim o njemu. Samo najbolje mislim o Željku i njegovim suradnicima. Nikada ne bih tako pljuvao kolegu, dijelio sam sobu s njim, spavali smo zajedno. Znam koliko on voli rukomet, on je bio moja desna ruka i pomogao mi je da osvojim medalju. Suvišno mi je bilo što drugo komentirati."

 

"Znate da cijeli turnir nisam htio puno komentirati reprezentaciju. Tvrdio sam i da bi mnogi drugi trebali manje govoriti o tome. Tužan sam što nismo uzeli medalju i to je to. Je li to katastrofa? Žao mi je što je tako ispalo."

"Vjera je osobna stvar"

Što kao vjernik mislite o Babićevim istupima i zahvalama Gospi nakon svake utakmice? Navodno ste se i toga dotaknuli o razgovoru nakon emisije te kazali da Babić u tome pretjeruje?

"Vjernik sam i poštujem svaku religiju, ali smatram da je vjera osobna stvar. Suvišno je govoriti o tome bih li vodio igrače da posjete kip Isusa dan prije utakmice. Vjera je moja osobna stvar, a Babić ima pravo raditi što god želi." 

Hrvatska još nema rukometnog izbornika, jeste li vi u kombinacijama za to mjesto? 

"Valjda će ljudi koji vode Savez odlučiti najbolje. Ne razmišljam trenutačno uopće o tome, s djetetom sam u školi." 

Pročitajte više