četvrtfinale kupa

GORICA - HAJDUK 3:0 Sjajni Lovrić odveo Goricu u povijesno polufinale

Foto: Pixsell

SJAJNA Gorica pobijedila je Hajduk 3:0 i prvi se put u povijesti plasirala u polufinale Kupa.

Briljirao je Kristijan Lovrić koji je zabio u 9. i 83. minuti, a pobjedu Gorice potvrdio je Nimely minutu prije kraja.

Ovi protivnici sastali su se i prije tri dana u prvenstvu, a susret je završio 1:1. Gorica je dosta naučila iz tog susreta, a Hajduk očito ništa. Splićani su ostavljali puno prostora domaćinima na bokovima, a njihovi napadi išli su uglavnom kroz sredinu u kojoj je Gorica bila zbijena i nije Splićanima dopustila praktički nijednu šansu.

Strašan gol Lovrića na otvaranju

Već u 2. minuti Špikić je probio desnu stranu i ubacio u sredinu, Vušković je očistio ispred Matara, a Kalik u čistoj šansi ne stiže na loptu. No ono što nije uspio Matar, uspio je Kristijan Lovrić u 9. minuti.

Suk je presjekao napad Hajduka i dugom loptom našao Lovrića na lijevoj strani. Todorović je bio na njemu, ali se iz samo njemu razumljivih razloga počeo povlačiti. Lovrić si je prebacio loptu na desnu nogu i strašnim udarcem pogodio suprotni Kalinićev kut za 1:0. 

Najbolju šansu Hajduk je imao u 29. minuti kad je Livaja lijepo proigrao Čolinu, ali se Hajdukov bek nije uspio progurati kraj Steenvoordena koji je otklonio opasnost.

Mogla je Gorica i ranije riješiti susret da je Matar bolje reagirao u 39. minuti. Lovrić je povukao kontru tri na dva te proigrao Matara, ali je on očajno reagirao i Todorović mu je uspio uklizati u šut.

Hajduk je nešto bolje zaigrao u nastavku, a u 50. minuti je Banić fantastičnom reakcijom iz rašlji izvadio slobodan udarac Atanasova s 20-ak metara. Šest minuta kasnije čisti zicer imao je Suk kojemu je lopta došla potpuno samom na drugoj stativi nakon ubačaja iz kornera. Suk je tukao u prvi kut, no Kalinić je nevjerojatnom reakcijom spasio čisti gol.

Gorica slomila Splićane u završnici

Hajduku je u 60. minuti poništen Dolčekov gol zbog čistog zaleđa. Kako se susret bližio kraju, Hajduk se sve više otvarao i onda u završnici primio dva gola.

Igrala se 83. minuta kad su Nimely i Matar kombinirali na desnoj strani, Nimely je vidio Lovrića koji je natrčavao na šesnaesterac i servirao mu idealnu loptu. Najbolji igrač Gorice je naletio na loptu i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio sam kut za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Nimely čiji udarac s 15-ak metara u 89. minuti Kalinić nije uspio zaustaviti.

Tako je Gorica ostvarila povijesni uspjeh i u travnju će se za finale boriti u gostima protiv Dinama.

S druge strane, Hajduk je odigrao jako lošu utakmicu, ni u jednom trenutku nije dominirao i potpuno zasluženo je izgubio.

Pročitajte više