HNL

GORICA - RIJEKA 0:0 Derbi pun promašaja u Velikoj Gorici. Lovrić nije mogao sam

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

GORICA i Rijeka odigrale su danas u Velikoj Gorici zaostalu utakmicu 9. kola HNL-a, a susret je završio bez pogodaka u mrežama Banića i Nevistića.

Bila je to utakmica daleko od onoga što bi se očekivalo od dvije ekipe koje se bore za vrh prvenstvene ljestvice. Nismo vidjeli niti jednu stopostotnu priliku. 

Mitrović u centru pažnje

Jedan od najzanimljivijih detalja susreta dogodio se u 11. minuti kad je Josip Mitrović zaradio žuti karton nakon što je škaricama izbio loptu sa 17 metara od svog gola. Igrač Gorice je u padu po nogama udario jednog od napadača Rijeke pa je zbog toga zaradio opomenu za bizaran prekršaj. 

Samo šest minuta kasnije isti je igrač iznudio slobodni udarac na istoj udaljenosti od gola Rijeke, a udarac Kristijana Lovrića obranio je Nevistić. Lovrić je tijekom cijelog susreta bio najopasniji nogometaš na terenu, ali u nijednom trenutku dovoljno opasan da zabije pogodak.

Gorica sustigla Dinamo i Osijek

Vrijedi još napomenuti kako je kod Gorice debitirao Cheick Keita, Malijac koji je na lijevom boku zamijenio Krešimira Krizmanića u 76. minuti. Lovrić je u posljednjoj minuti susreta ponovo prijetio iz slobodnog udarca, ali bolji je još jednom bio Nevistić.

Nakon ovog remija Gorica je nadoknadila sve utakmice i sada zaostaje pet bodova za drugoplasiranim Osijekom dok je Rijeka ostala na osam bodova manje od Gorice uz jednu utakmicu manje. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više