TRANSFERI

Gorica u tajnosti završava jedan od najvećih transfera u povijesti kluba

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

CHERIF NDIAYE napadač je Gorice na kojeg su mnogi pratitelji HNL-a već i zaboravili. U kolovozu prošle godine otišao je na jednogodišnju posudbu u turski Goztepe i nestao s radara ljubitelja hrvatskog nogometa.

Sada je došlo vrijeme da Ndiaye ponovno postane tema jer je posudbu u turskom prvoligašu iskoristio na najbolji mogući način. Turci su zadovoljni Goričinim Senegalcem i žele otkupiti njegov ugovor.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ndiaye (25) je došao u Goricu u siječnju 2019. godine, a u 55 utakmica zabio je 18 golova i skupio sedam asistencija te je bio hit napadač HNL-a, a sada je izvjesno da će od sljedećeg ljeta biti punopravni član turskog prvoligaša. 

Posao je pri kraju

Kako doznajemo od izvora bliskih igraču, Gorica je spremna prodati Ndiayea, pa je tako već postignut usmeni dogovor između dva kluba.

Transfer će iznositi dva milijuna eura kad se u njega uračunaju bonusi i cijena posudbe koju je Ndiaye proveo u Goztepeu i bit će jedan od najvećih pojedinačnih poslova u povijesti Gorice. 

Za nešto malo viši iznos prodan je Iyayi Atiemwen u Dinamo te i dalje drži status najskuplje pojedinačne prodaje. Na diobi drugog mjesta je Marijan Čabraja, koji je također prodan u Dinamo za oko dva milijuna eura.

Nazire se velika zarada za Goricu

Vrijedi podsjetiti kako je Gorica u posljednjih šest mjeseci zaradila oko tri milijuna eura na prodaji Marijana Čabraje i Darija Špikića u Dinamo, a još uvijek čeka i zaključenje posla s Ludogorecom oko Kristijana Kahline, koji je također na posudbi. Ako ne bude problema, a ne čini se da će ih biti, Kahlina će biti prodan za oko milijun eura.

Gorica će u pola godine od prodaje igrača zaraditi pet milijuna eura a da nije unovčila Kristijana Lovrića, Krešimira Krizmanića i Aleksandra Jovičića kao ostale najvrjednije eksponate.

Sve to u sezoni u kojoj je s proračunom manjim od 20 milijuna kuna 35 kola držala mjesto koje vodi u Europu i izgubila ga u zadnjem kolu, iz čega je jasno da rezultati prate dobar rad u sportskom sektoru. Ako se ostvare i planovi za prodaju Lovrića, koji su već jasno definirani, Gorica bi mogla u jednoj godini zaraditi tri godišnja budžeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više