TRANSFERI

Gorica je na Ndiayeu zaradila 11 milijuna kuna, a već ima spremnu besplatnu zamjenu

Screenshot: Youtube

NAKON što se neko vrijeme pisalo kako postoje razgovori i ponude, Gorica je danas napokon uspjela finalizirati prodaju senegalskog napadača Cherifa Ndiayea.

Pisalo se i ranije o interesu klubova iz Turske, a posao je završio Goztepe koji je prošlu sezonu turske Superlige završio kao 11. na tablici.

Gorica će od transfera dobiti 1,5 milijuna eura uz bonuse i zasad nepoznat postotak od sljedećeg transfera. Sav novac koji Goztepe uplati Gorici bit će zarada jer je Ndiaye u klub stigao besplatno u siječnju prošle godine. 

Stiže novi Senegalac

U 55 utakmica zabio je 18 golova i skupio sedam asistencija te je bio hit napadač HNL-a, a Goričani su već pronašli i zamjenu za njega. Radi se također o Senegalcu Mataru Dieyeu koji bi, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno u sljedećih nekoliko dana, trebao potpisati s Goricom.

Riječ je o 22-godišnjaku koji je ranije ovog ljeta raskinuo ugovor s ukrajinskim Karpatyjem, najgorim klubom prvog razreda ukrajinskog nogometa, a o interesu Gorice pisali smo i prije malo manje od dva mjeseca. 

Dieye je ove sezone u dresu Karpatyja odigrao 541 minutu u 13 prvenstvenih utakmica te pritom postigao dva pogotka i tome dodao asistenciju. Nedavno je odradio probu u švicarskom Young Boysu na kojoj nije prošao. 

Atributima i stilom podsjeća na Ndiayea, ima odličnu lijevu nogu

Samo dva centimetra niži od svog sunarodnjaka i drugog najboljeg strijelca Gorice, Dieye fizičkim atributima i stilom igre dosta podsjeća na Cherifa Ndiayea. Visok je i snažan, voli igrati leđima okrenut prema golu i sposoban je zadržati braniče na sebi te odigrati u ulozi mantinele. Često se i spušta dublje u protivničkoj polovici kako bi odigrao kombinaciju sa svojim suigračima.

No ono čime bi se Dieye zapravo mogao istaknuti je odlična lijeva noga kojom je postigao nekoliko prekrasnih pogodaka u Ukrajini. Uz to, Dieyeu nije strano po potrebi odigrati i obje krilne napadačke pozicije.

Nije uspio u Italiji

Ipak, treba uzeti u obzir da se radi o relativno mladom igraču kojem će šef Gorice Valdas Dambrauskas možda morati pokloniti dosta strpljenja. 

Dieye se nogometno školovao u Italiji, prošao je omladinsku školu Vicenze, a nakon toga bio je i u omladinskom pogonu Torina. Nikada se nije probio do nekog kluba zvučnijeg imena, a prije nego što je stigao u Ukrajinu, nosio je i dres malteškog Tarxiena te talijanskog Estea. Osim za Karpaty, u Ukrajini je igrao i za Olimpik iz Donjecka.

Pročitajte više