TRANSFERI

Gorica vratila Atiemwena, svog najskupljeg igrača u povijesti: "Nisam tu zbog novca"

Foto: HNK Gorica

GORICA je posljednjeg dana prijelaznog roka dogovorila povratak Iyayija Atiemwena (26). Nigerijac se u Goricu na posudbu do kraja sezone vratio iz Dinama u koji je prodan u siječnju 2019. godine za rekordna nešto više od dva i pol milijuna eura odštete. Uzeo je dres s brojem 80.

"Jako sam sretan što sam ponovno ovdje, u ovom klubu, jedva čekam da krenemo. Imao sam i druge ponude, financijski izdašnije, ali želio sam samo u Goricu. Nisam došao zbog novca, došao sam dati sve od sebe za klub u kojem sam proživio neke od najljepših trenutaka karijere", rekao je po povratku u klub.

Atiemwen je kao 20-godišnjak otišao iz Nigerije u Tursku, u kojoj je promijenio četiri kluba. Iako je bio veliki talent, nije uspio uhvatiti pravu formu te je došao u Goricu kao slobodan igrač. 

U Gorici je bio hit igrač HNL-a

Nakon što je Gorica ušla u prvu ligu, Atiemwen je eksplodirao. U prva tri kola upisao je dva gola i asistenciju, a možda najbolju utakmicu odigrao je u 13. kolu kod kuće protiv Hajduka (1:1). Uništavao je Hajdukovu obranu, a u 14. minuti je prošao skoro sve gostujuće igrače i zabio za vodstvo.

Trener Gorice Sergej Jakirović govorio je tada da je to igrač kakvog Dinamo nema te je savjetovao Dinamu da ga uzme na zimu. Prvak je to i učinio. Kupio ga je za više od dva i pol milijuna eura, ali Nigerijac je u Dinamu postao poznatiji po skandalima nego po nekoj naročitoj igri. 

Skandal je ostavio traga

U ožujku 2019., nakon Dinamove pobjede protiv Benfice u prvoj utakmici osmine finala Europa lige, izbila je velika afera kad je u javnost procurila priča da je Atiemwen navodno nakon utakmice u svojem stanu napao djevojku Ivu Bošnjak.

Mlada Osječanka je tada za Index prepričala kako je 23-godišnjeg Nigerijca nakon utakmice Dinama i Benfice čekala u njegovu stanu. Atiemwen je došao u društvu prijatelja, koji je ubrzo otišao. Nigerijac ju je, prema njenim riječima, gušio i udarao rukama i nogama, a djevojka je incident prijavila policiji.

Dinamo je u službenom komentaru osudio nasilje i dodao da prati situaciju i istragu te da će promptno reagirati. DORH je mjesec dana kasnije odbacio prijavu, ali mrlja je ostala. Nakon tog skandala Atiemwen je posve nestao s nogometne mape. Igrao je kratko za ciparsku Omoniju, a sada se vraća tamo gdje je pružao najbolje partije.

Pročitajte više