Gorostasni Bob Sapp: Cro Cop mi je slomio jagodičnu kost i zato se želim dokazati splitskoj publici

DALEKO najveća zvijezda sutrašnjeg velikog borilačkog spektakla u Splitu, Obračuna u ringu 10, nije se pojavila. Iako je cijela svita novinara čekala gorostasnog Boba Sappa, američka "Zvijer" je zakasnila na avion i nije doputovala na press konferenciju održanu danas u Spaladium Areni.

No, čovjek koji je ulazio u ring s Mirkom Filipovićem i Antonijem Rodrigom Nogueirom ipak dolazi. U Splitu bi trebao biti sutra oko 13 sati i njegov nastup nije upitan. To nam je potvrdio u telefonskom razgovoru ispričavši se zbog nedolaska prema najavi.

"Cro Cop mi je slomio jagodičnu kost"


"Ispričavam se i jako mi je žao jer nisam danas stigao i nisam mogao biti na službenoj presici i vaganju. Dogodile su se neke izvanredne okolnosti i zakasnio sam na avion. No, jedva čekam doći u Hrvatsku i sutra se boriti u Splitu", rekao nam je Sapp.

Američki gorostas težak čak 182 kilograma nije zaboravio svoj okršaj protiv Mirka Filipovića. Dapače, kaže kako mu je slomljena kost na licu podsjetnik na tu borbu, ali i motiv da se dokaže pred hrvatskom publikom.

"Cro Cop mi je prije nekoliko godina slomio jagodičnu kost jednim udarcem. Nisam to zaboravio i to mi je dodatni motiv da se dokažem pred hrvatskom publikom. Sutra ću pokazati da je to bilo slučajno", dodao je Sapp.

Na konstataciju da je i njegov protivnik Austrijanac Sascha Weinpolter spreman i da nagoviješta senzaciju, Amerikanac je samo odmahnuo rukom.

"Gledao sam neke njegove borbe i nisam impresioniran. Mislim da ću ja njega nokautirati. Sutra ću ga naučiti jednu lekciju. Neka se pazi", zaključila je zvijezda.

Sappove bolesne želje: 100 pilula, krevet i hrana


Iako više nije tamo gdje je bio prije nekoliko godina, odnosno na samom vrhu popularnosti koju je uživao u Japanu, Sapp ne odustaje od svojih zvjezdanih prohtjeva. Glavni organizator Marko Žaja nam je otkrio neke od pikanterija.

"Bob je tražio posebnu hranu i mi smo njegove želje proslijedili kuharima. Tražio je i poseban krevet, kao i pet vrsta pilula, ukupno stotinjak komada kako bi zadržao tonus mišića i prilagodio se vremenskim razlikama kroz koje u posljednje vrijeme prolazi", objašnjava Žaja pokazujući ugovor koji dokazuje da će se Sapp zaista i pojaviti sutra u Spaladiumu.

Salomon: Nosim pojas u Francusku

Osim u borbi Sappa i Weinpoltera, splitska će publika uživati još u čak 16 borbi; tri uvodne i trinaest glavnih. Zasigurno će najviše prašine podići borba za naslov u WAKO pro K1 organizaciji do 71 kilograma, čiji pojas trenutačno drži borac splitskog Pitubulla Frane Radnić. Izazivač mu je opasni Francuz Philippe Salomon koji uopće ne dvoji da će pojas odnijeti sa sobom u Francusku.

"Uopće ne sumnjam da ću pojas odnijeti sa sobom. Mislim da ću sutra pobijediti", izjavio je pri vaganju tamnoputi K-1 majstor.

Zanimljivo će biti vidjeti i aktualnog boksačkog prvaka u superteškoj kategoriji Marka Tomasovića koji je svoju titulu uzeo prije samo nekoliko dana. Tomasović se nada da će pokazati kako i njegova K-1 karijera ide prema vrhu. Sutra će rukavice ukrstiti s borcem iz BiH Adisom Dadovićem.

"Imao sam teške mečeve prošlog vikenda na Krku. Tu prije svega mislim na psihološki pritisak kojem sam bio izložen. No, pokazao sam da sam najbolji boksački teškaš u Hrvatskoj i na krilima tih pobjeda idem i prema sutrašnjoj", rekao je kratko hrvatski olimpijac.

Od ostalih mečeva valja izdvojiti borbu ponajboljeg hrvatskog K-1 teškaša Mladena Brestovca koji zbog otkaza Marokanca Hichana Tourara još uvijek ne zna ime svog protivnika, kao i okršaj UFC borca BiH podrijetla i člana Golden Glory tima Denisa Sojnića s Belgijcem Omarom Bellahmarom. Tu je i revanš s prošlogodišnjeg Obračuna u ringu na kojem je Slovenac Rok Strucl nokautirao domaćeg Damira Tovarovića. Tovarović sada najavljuje obrnuti scenarij.

Program u Spaladium Areni počinje u subotu već u 19 sati.

Pročitajte više