Gotov prijelazni rok u Engleskoj: Everton najviše profitirao, a United izgubio

Foto: Getty Images / Gulliver Image

ZAVRŠIO je prijelazni rok za klubove u Engleskoj. I dok ostale najbolje lige svijeta imaju vremena do 31. kolovoza za pojačavanje svojih momčadi, premierligaši su danas nabrzinu popunjavali preostale eventualne rupe u svojim ekipama. 

Iako su izostali bombastični transferi posljednjega dana, a tu se ponajviše misli na klubove velike četvorke, ekipe iz sjene uzele su naslov papirnatog pobjednika prijelaznog roka.

Ponajviše treba istaknuti Everton koji je osigurao dolazak triju vrhunskih igrača posljednjega dana u Bernardu te dvojicu igrača Barcelone, Yerryja Mini i Andre Gomesu. Ipak, treba biti oprezan i napomenuti kako se slično pričalo prošlog ljeta, a Everton je užasno krenuo u sezonu što je rezultiralo otkazom tadašnjem menadžeru Ronaldu Koemanu. 

Dobro je trgovao i West Ham koji je ukupni broj pojačanja ovoga ljeta nakon potpisa Carlosa Sancheza doveo na brojku 10 te tako pokazao kako ove sezone ne namjeravaju voditi borbu za ostanak. 

Najveće razočaranje doživio je Manchester United i Jose Mourinho jer nisu uspjeli osigurati usluge nijednog stopera kojeg su ciljali. Boateng je ostao u Bayernu, Leceister nije pustio Maguirea, Godin je odbio Mourinha, a Minu im je ukrao Everton.

Zanimljivo, prvi put u povijesti Premier lige imamo klub koji nije nikoga doveo. Radi se o Tottenhamu, a u klubu su najviše sretni što su uspjeli osigurati ostanak glavnih igrača poput Harryja Kanea i Dellea Alija. 

LIVE:

18:00

Gotovo! Prijelazni rok u Engleskoj je završen iako vijesti o mogućim pojačanjima još mogu stići nakon 18:00 sati. Tako se primjerice očekuje objava West Hama o desetom potpisanom igraču ovoga ljeta. 32-godišnji Kolumbijac Carlos Sanchez stigao je u London. 

17:20

Everton sprema još jedno pojačanje! Guardian piše kako će objaviti dolazak Bernarda, igrača kojeg su oteli Milanu i Chelseaju ispred nosa. Na papiru Everton ponovno izgleda moćno.

 

17:00 Dvojac iz Barcelone, Yerry Mina i Andre Gomes, prošao je liječničke preglede u Evertonu i sad se samo čeka službena objava kluba iz Liverpoola o dvama novim pojačanjima.

16:15 Kako u ovim trenucima prenosi engleska verzija Sky Sporta, Everton je samo dva sata prije kraja prijelaznog roka prodao Muhameda Bešića, i to u Middlesbrough.

Isti izvor prenosi kako će Bešić potpisati ugovor na više godina te da će Karamele od njegove prodaje dobiti oko šest milijuna funti.

Podsjetimo, Bešić je u drugom dijelu prošle sezone bio na posudbi u Middlesbroughu, a očito je zadovoljio ukuse čelnika kluba koji su ga na kraju odlučili kupiti.

16:00 Daniel Arzani, 19-godišnji stoper Melbourne Cityja, danas je postao član Manchester Cityja. Jedan od najtalentiranijih igrača svijeta i najmlađi igrač koji je nastupio na netom završenom SP-u u Rusiji danas je i službeno predstavljen na Etihadu kao novo pojačanje Građana.

Reprezentativac Australije, inače podrijetlom Iranac, igra na poziciji bočnog igrača, a na Mundijalu u Rusiji pokazao je potencijal premda je u sve tri utakmice u skupini ušao s klupe.

Dva Cityja imaju izvrsne poslovne odnose i ovaj engleski odlučio je dovesti mladog Australca za 1,35 milijuna funti. Očekuje se da će Arzanija Guardiola poslati na posudbu u jedan od premierligaških klubova kako bi stekao iskustvo igranjem na najvišoj razini nogometa.

13:45 Mourinho polako ostaje bez opcija. Jerome Boateng gotovo sigurno ostaje u Bayernu, a ako i ode, nova destinacija bit će mu PSG. Diego Godin je odbio United, Leicester ne pušta Maguirea, a Yerryja Minu mu je oteo Everton koji upravo u Barceloni završava taj transfer.

Unitedu je ostao samo Toby Alderweireld, no malo je vjerojatno da će ga Tottenham prodati u zadnjim satima prijelaznog roka. 

13:00 Pet sati do kraja prijelaznog roka u Engleskoj...

12:50 Ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio je objavio da je Diego Godin odbio prijeći u Manchester United. Klub s Old Trafforda je bio spreman aktivirati njegovu klauzulu do 25 milijuna eura i ponuditi mu devet milijuna eura godišnje plaće, ali Urugvajac ne razmišlja o napuštanju Atletica.

12:25 Evertonovi predstavnici su u Barceloni i pokušavaju finalizirati transfer Yerryja Mine. Poveli su i svoje liječnike kako bi što prije odradili liječnički pregled i stigli do 18 sati dogovoriti transfer.

12:05 Manchester United će poslati ponudu Atleticu za Diega Godina, javlja Sky Sports.

11:35 SLUŽBENO West Ham je potvrdio transfer Lucasa Pereza iz Arsenala.

11:25 Jose Mourinho je na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Leicestera rekao da ne očekuje da će klub do kraja prijelaznog roka dovesti nekog igrača.

11:15 Arsenalov napadač Lucas Perez prošao je liječnički pregled u Newcastleu i očekuje se da će uskoro potpisati ugovor. Newcastle će platiti Španjolca oko pet milijuna eura, a Arsenal bi mogao zaraditi još dva milijuna kroz bonuse.

11:05 Chelsea je i službeno predstavio Kovačića kao svojeg novog igrača. 

10:30 The Evening Standard javlja da će Arsenal ponuditi Bešiktašu 30 milijuna eura za Vidu!

10:25 BBC javlja da Liverpool zadnjeg dana prijelaznog roka neće kupovati nove igrače.

10:15 BBC piše da je Domagoj Vida jedan od igrača na radaru Wolverhamptona koji do kraja dana namjerava potrošiti još nekoliko desetaka milijuna eura na pojačanja. No, Arsenal je ranije iskazao interes za njega...

10:05 Tottenham će poslati Aston Villi zadnju ponudu za Jacka Graelisha u visini između 30 i 35 milijuna eura. Daily Mail tvrdi da iznad toga Spursi neće ići, a da mladi veznjak silno želi u London.

10:00 Daily Mail javlja da Everton nakon praktički riješenog transfera Yerryja Mine iz Barcelone također želi Andrea Gomesa. Portugalca bi uzeli na posudbu...

9:56 Sky Sports javlja da se Liverpool neće zalijetati s dovođenjem Nabila Fekirsa, odnosno da neće divljati s ponudama. Također, malo je vjerojatno da će u klub stići Christian Pulisic, druga Kloppova želja

9:45 Fulham dogovara transfer golmana Sergija Rica iz Seville. Španjolca je želio Chelsea, ali je na kraju kupio njegova sunarodnjaka Kepu Ariazabalagu

9:20 Sky javlja da je Everton jako blizu kompletiranja transfera Yerryja Mine iz Barcelone

9:15 SLUŽBENO Manchester City je dogovorio transfer Daniela Arzanija iz Melbourne Cityja. Australski reprezentativac odigrao je jako dobar SP s klupe, ali tek ćemo vidjeti koliko će imati minutaže kod Guardiole

9:00 Iako je posao malo vjerojatan, Daily Mirror javlja da će Arsenal pokušati dogovoriti posudbu Ousmanea Dembelea iz Barcelone.

8:56 BBC javlja da bi Manchester United, ako ne uspije dovesti Alderweirelda, Maguirea ili Boatenga, rado u svlačionici vidio Kurta Zoumu. Mourinho je Nizozemca 2014. godine doveo u Chelsea, ali pitanje je bi li Abramovič izravnim konkurentima prodao igrača. Zouma je prošle sezone bio na posudbi u Stokeu koji je ispao iz lige...

8:55 Schalke je u pregovorima s Tottenhamom oko posudbe Dannyja Rosea. Nijemci bi lijevog bočnog eventualno otkupili sljedećeg ljeta.

8:40 PONUDA Le10Sport javlja da je Watford ponudio Lilleu 23 milijuna eura za brazilskog veznjaka Thiaga Maiju. 

8:35 Aston Villa je jučer odbila Tottenhamovu ponudu od 25 milijuna eura za svojeg veznjaka Jacka Graelisha, no za očekivati je da će Spursi danas podebljati iznos i dogovoriti transfer

8:33 PONUDA Superbogati Wolverhampton navodno nudi 25 milijuna eura za PSG-ova beka Layvina Kurzawu. Novi prvoligaš je potrošio već 70 milijuna eura ovog ljeta, a dolaskom Kurzawe bi rekonstruirao obranu.

8:20 PRIHVAĆENO! Freiburg je prihvatio Leicesterovu ponudu od 21 milijun eura za mladog turskog stopera Caglara Soyuncua. Nakon Benkovića to bi bio drugi Leicesterov novi stoper što bi značilo da bi klub vjerojatno prodao Maguirea Unitedu...

8:15 Manchester United ima tri igrača na radaru. To su Jerome Boateng, Toby Alderweireld i Harry Maguire. Bayernov stoper bi najvjerojatnije došao samo na posudbu. Alderweireld i Maguire su velike Mourinhove želje, no odštete su goleme. Tottenham navodno za belgijskog stopera traži 80 milijuna eura, a Leicester je za Maguirea već dobio 60 milijuna eura. No, ako Lisice nakon Filipa Benkovića dogovore i transfer Caglara Soyuncua, najvjerojatnije bi pustili Maguirea u United.

8:00 Chelsea je kasno sinoć potvrdio transfer Thibauta Courtoisa u Real. Iz Madrida je na jednogodišnju posudbu stigao Mateo Kovačić. Londonski klub je kasno navečer potvrdio i da je kupio mladog golmana Kepu Ariazabalagu iz Bilbaa za 80 milijuna eura, što je najveći iznos plaćen za jednog golmana u povijesti. LINK

Pročitajte više