GOTOVO JE Franko odlazi, a od rekordnog transfera zaradit će i Dinamo

Foto: NK Rijeka

BEZ ikakve dvojbe, Franko Andrijašević bio je Kekov vođa ove sezone i s igračke strane je bio prevaga koja je Rijeci donijela naslov.
 
Do zadnja dva kola bio je prvi strijelac lige, a kad pri tome kažemo da je Franko vezni igrač, ili bi barem to trebao biti, onda taj podatak dodatno dobiva na težini. Franko je ove sezone zabijao ključne golove, one koje su Rijeci donijeli naslov. Svaki put kad bi napad zaštekao, kad se Rijeka mučila probiti suparnički bunker, iz drugog plana pojavio bi se spasitelj Franko i golom bi donio kako bodove tako i mirnoću.
 
No, koliko su god navijači Rijeke vjerovali, odnosno nadali se da će sjajni univerzalni veznjak i sljedeću sezonu odraditi na Rujevici, bila je to iluzija. Svima je bilo jasno da je Franko prerastao gabarite HNL-a i bilo je samo pitanje u kojem će klubu nastaviti karijeru.
 
U petak navečer saznali smo i tu informaciju. Rijeka i Standard u petak navečer praktički su zaključili pregovore oko transfera najboljeg igrača HNL-a u belgijski klub, javio je belgijski portal DH.
 
Navodno će odšteta iznositi 4,5 milijuna eura, čime će Frankov transfer postati najveći u povijesti slavnog kluba iz Liègea.
 
No, neće samo Rijeka profitirati iz ovog posla. Iako ga se prošlo ljeto Cico Kranjčar odrekao, a potom ga je Dinamo poslao u Rijeku kao dio ''trejda'' kojim je Marko Lešković s Rujevice stigao na Maksimir, Modri su se u ugovoru obvezali da im od budućeg Andrijaševićeva transfera pripada čak 50 posto iznosa.
 
Prevedeno, ovim bi poslom Dinamo trebao dobiti oko 2,25 milijuna eura. Dakle, ni kriv ni dužan, Dinamo će inkasirati velik novac za momka kojeg su se odrekli, a koji im je na koncu oteo titulu.
Premda se Franko danas treba priključiti momčadi Rijeke, izgleda da će to biti samo oproštajni susret jer ga u Belgiji očekuju već ovoga vikenda.
 
 

Pročitajte više