Gotovo savršena predstava Samsung Galaxya za polufinale LoL World Championshipa

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr 

Samsung Galaxy i Longzhu Gaming, dva korejska velikana, činila su najjači četvrtfinalni par na League of Legends World Championshipu. Aktualni korejski prvak Longzhu bio je veliki favorit, ne samo u tom meču već i za osvajanje World Championshipa, odmah uz bok SK Telecom T1. Onda im se dogodio Samsung, koji ih je pomeo s 3:0 kliničkim partijama u kojima od Longzhua nismo vidjeli ništa. 

>> SUTRA KREĆE DOIGRAVANJE Što možemo očekivati od četvrtfinala na LoL World Championshipu?
 
Uzimajući u obzir posljednju sezonu nacionalnog korejskog prvenstva i uvjerljive predstave grupne faze League of Legends World Championshipa, analitičari, komentatori, novinari i fanovi svi su redom odabrali Longzhu Gaming za prolazak u polufinale pobjedom nad Samsungom. Možda bi neki drugi dan i bilo tako. Danas se pojavio siloviti Samsung Galaxy, koji je bio bolje pripremljen i u svakom pogledu bolja ekipa. U svega nekoliko sati podsjetili su svijet da su aktualni viceprvaci svijeta i da ponovo idu na finale. 
 
Veći dio prvog meča vodio je upravo Longzhu, ekipa koja može igrati različite stilove i oko nekoliko svojih izvrsnih pojedinaca, ali meč je cijelo vrijeme bio poprilično izjednačen. Bdd je na midu odlučno zatvorio Crowna na Malzaharu, što je otvorilo prostora Khanu na topu da s Jaxom dođe do potrebnih itema. Međutim, CuVee na Kennenu je bio korisniji u velikim borbama od Jaxa, a GorillA na Treshu u kasnijim fazama igre nije bio toliko efikasan. U 28. minuti meča Samsung pronalazi borbu kakvu želi midu nakon što Sejuani pogađa svoj ulti, ali na kraju pada samo jedan igrač i to na strani Samsunga. Tada Bdd odlučuje ići po još jedan kill i koristi Flash prema naprijed kada je njegov Jax već bio u bazi, nakon čega umire, a potom Longzhu gubi borbu i Barona. Nakon toga meč odlazi u korist Samsung Galaxya.
 

 
Drugi meč nije bio ni približno jednako napet i zanimljiv. Crown je brzo prešao u vodstvo s Taliyahom na midu nad protivničkom Oriannom, što mu je omogućilo da pomogne i svojim suigračima. Prije 10. minute Samsung je počeo graditi svoje vodstvo koje do kraja meča nije ispustio. S konačnim rezultatom 16:5, Samsung nakon manje od pola sata igre upisuje i drugu pobjedu. Crown je na kraju meča s Tailom imao nevjerojatan rezultata 9/1/7.
 
U trećem meču slična priča. Ovoga puta Bdd igra Taliyah, a Crown Lissandru. Kako bi upotpunili timsku kompoziciju za velike borbe, Samsung Galaxy odlučio je uzeti Tarica za CoreJJa. U 10. minuti Crown ponovo nalazi prvi kill i Samsung Galaxy počinje dominaciju. U vrlo sporom meču Samsung je polako, ali sigurno, gradio prednost da bi oko 25. minute pregazio Longzhu i osigurao pobjedu i mjesto među najbolje četiri ekipe na svijetu. 
 
Samsung Galaxy pokazao je da nije samo ekipa koja odlično igra u kasnijim fazama igre, već i da zna igrati različite stilove i to vrlo efikasno. Longzhu Gaming, koji se proslavio nevjerojatno preciznim egzekucijama, ovoga puta bio je potpuno nadigran. Već u draftu smo vidjeli da je Samsung Galaxy odlično pripremljen i imali su odgovor za sve što je Longzhu želio. Prvi meč je to bio Kennen, u drugom Shen i Taliyah koju Bdd preferira, a u trećem Lissandra. 
 
Odličnom igrom i glatkom pobjedom Samsung Galaxy je tako postao jedan od glavnih kandidata za finale World Championshipa, vjerojatno protiv SK Telecom T1, što bi bila repriza prošlogodišnjeg finala. Drugačije se timovi ponašaju na velikim pozornicama, igrači drugačije reagiraju, a tu su i pritisak i živci. Velike ekipe od ostalih upravo izdvaja to iskustvo i mogućnost da svoje najbolje partije pokažu kada je to najpotrebnije. Samsung Galaxy će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Team We i Cloud9, što bi trebali biti lakši protivnici od Longzhu Gaminga.
 
Longzhu iza sebe ima odlično sezonu, ali samo jednu. Samsung Galaxy ima pedigre jedne od najboljih ekipa na svijetu, a danas su to i pokazali. Prvenstvo se nastavlja sutra kada igraju SK Telecom T1 i Misfits.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više