Govori četiri jezika, nekadašnji je junak Barce, a sad ga slavi cijela Albanija

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Albanije plasirala se na Europsko prvenstvo iz kvalifikacijske skupine E, iz koje će dalje i češka ili moldavska reprezentacija. Iza momčadi koju vodi Brazilac Sylvinho i kojoj je to drugi izboreni Euro u povijesti ostali su i Poljska, Moldavija i Farski otoci.

Uspjeh Albanije je odjeknuo pa ga se ističe i u španjolskim medijima. Njima je on posebno zanimljiv zbog izbornika reprezentacije Sylvinha, nekadašnjeg igrača Corinthiansa, Arsenala, Celte, Barcelone i Manchester Cityja. As tako o njemu piše da je bio junak Barcelone, a sad je junak Albanije, s kojom je napravio čudo.

Okružen znalcima odveo Albaniju do uspjeha

Nekadašnji brazilski reprezentativac je kao Barcelonin igrač osvojio dvije Lige prvaka, tri španjolska prvenstva i ukupno osam trofeja. U samostalnoj trenerskoj karijeri vodio je Lyon i Corinthians, prije no što je u siječnju ove godine preuzeo Albaniju.

Govori četiri jezika, uz portugalski još talijanski, španjolski i engleski, a dio sastanaka odrađuje i na albanskom. Okružen je znalcima kao što su njegovi pomoćnici Pablo Zabaleta i Doriva, dok je prvi čovjek skautske službe Talijan Alarico Rossi.

Svi oni zaslužni su za uzdizanje Albanije među nogometnu elitu. Malo tko ih je očekivao na Euru, a sad će se bez straha ondje boriti s jakim reprezentacijama, zahvaljujući i nekadašnjem Barcinom junaku, navodi As.

Pročitajte više