Grad Zagreb nagradio rukometnu reprezentaciju gluhih sa 100.000 kuna

UZ ISKRENE čestitke za osvojeno zlatno odličje s Olimpijade gluhih u Melburneu zadovoljstvo mi je izvjestiti vas da će Gradsko poglavarstvo Hrvatsku reprezentaciju gluhih nagraditi sa 100.000 kuna i u jednoj od gradskih rukometnih dvorana osigurati vam uvjete za treninge, izjavio je danas na prijamu za članove Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih dogradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Po njegovim riječima iduće godine bi na Sveticama trabao biti izgrađena dvorana samo za rukometaše i u tom "Hramu rukometa" svoje mjesto naći će i reprezentacija gluhih.

Predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih (HŠSG) Mario Lušić rekao je da u Hrvatskoj ima 72.000 gluhih osoba, a u Zagrebu 13.000 od kojih se 6.000 bavi nekoj športkoj aktivnošću.

Rukometaši, koji su dvostruki olimpijski pobjednici, ali i europski i svjetski prvaci, treniraju u školskim dvoranama na košarkaškim igralištima, a prostorije tajništva HŠSG, koje djeluje od 1992. godine, nalaze se u neadekvatnom prostoru škole za gluhonjeme osobe "Sava Raškaj".

Trener Hrvatske reprezentacije gluhih Vojo Bjegović, koji već deset godina radi s tom reprezentacijom, rekao je da će sljedeći veliki nastup Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih biti u rujnu na Europskom prvenstvu u Istambulu na kojem su naši rukometaši najveći favoriti za osvajanje zlatnog odličja.

Po njegovim riječima Hrvatska se nakon uspjeha seniorske reprezentacije i reprezentacije gluhih s pravom može smatrati najrukometnijom nacijom na svijetu.

Pročitajte više