NEVJEROJATAN PORAZ Osijek poveo protiv bečke Austrije, promašio penal pa primio dvije golčine (1:2)

Foto: Davor Javorović/Pixsell

OSIJEK je izgubio od bečke Austrije 1:2 u prvoj utakmici play-offa Europske lige.
 
Početak iz snova
 
Osijek je pred rasprodanim stadionom nošen ogromnom podrškom Kohorte furiozno otvorio utakmicu. Austrijanci su uoči utakmice otkrili da se najviše plaše Ejupija, ali ga opet nisu mogli zaustaviti. Sjajni ofenzivac Osijeka je rutinski iskoristio prvu priliku na utakmici nakon što je pronađena rupa u gostujućoj obrani i doveo hrvatskog predstavnika u vodstvo u 15. minuti.
 
Penal za Osijek, šok i kazna
 
Kada je tri minute kasnije greda spasila Osijek nakon odličnog udarca Serbesta, a odmah na drugoj strani Šorša izborio jedanaesterac, nema onog među 15 tisuća gledatelja koji nije vidio Osječane u grupnoj fazi Europske lige.
 
Loptu je na bijelu točku namjestio kapetan Barišić, koji je u trećem pretkolu realizirao jedanaesterac za pobjedu protiv slavnog PSV-a. Vratara je poslao u jednu, loptu u drugu stranu i, nažalost, vratnicu. 
 
Kazna je uslijedila samo pet minuta kasnije. Prokop je pronašao rupu u obrani Osijeka i proigrao Monscheina koji je vrhunskim udarcem pogodio dalji kut domaćeg gola.
 
Osijek je nakon izjednačenja nestao, a majstorija Holzhausera ga je dokrajčila
 
Nakon toga igrači Osijeka ostali su u nevjerici, sve manje su prijetili gostujućem golu, a Austria je zagospodarila travnjakom. Za potpuni preokret, šok i muk u Gradskom vrtu, pogodio je Holzhauser prekrasno pogodio iz slobodnjaka s 20 metara.
 
Iako je nakon drugog gola Osijek imao još pola sata, nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, a Austrijanci su mirno sačuvali prednost. Čak je nevjerojatno kako Pires nije u jednoj situaciji matirao Malenicu za dva gola prednosti gostiju...
 
Osijeku treba čudo
 
Uzvrat je u Beču sljedećeg četvrtka, a Zekićeva momčad morat će zabiti najmanje dva gola za prolazak dalje.
  
Sastavi:
 

Pročitajte više