SP u košarci

Grci ispali sa Svjetskog prvenstva i poludjeli: "Sve ih kaznite!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

GRČKA je ispala sa Svjetskog prvenstva u košarci iako je u posljednjem kolu pobijedila Češku. Grci su slavili s 84:77, ali za prolazak među osam najboljih trebali su pobjedu od 12 ili više koševa razlike.

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se pet minuta prije kraja kada je kod vodstva Grčke 67:57 isključen Giannis Antetokounmpo, najbolji grčki košarkaš i aktualni MVP NBA lige. Dobio je petu osobnu pogrešku zbog prekršaja u napadu. 

"Giannis je došao na Svjetsko prvenstvo kako bi nam pomogao. Svaki dan je ginuo na terenu, ne samo tijekom utakmice. Na kraju nije dobio poštovanje koje je zaslužio. Ovdje mislim na dva prekršaja u napadu koji su mu svirani, treći i peti. Ne može se to svirati takvom igraču, nevjerojatno", razočaran je grčki izbornik Thanasis Skourtopoulos.

Embed from Getty Images

Požalio se da suci nisu štitili ni Nicka Calathesa koji je utakmicu završio s 27 poena. 

"Calathes je još bolji primjer. Čovjek je igrao 37 minuta, u svakom napadu je imao loptu. Koliko je prekršaja dobio? Jedan! Može li netko objasniti to? Čovjek koji je cijelu utakmicu išao u prodore. Dvaput su ga faulirali na polaganju, suci nisu ništa svirali. Giannisa su vukli barem 25 puta na ovom prvenstvu."

Grci su se odlučili službeno žaliti. Traže kaznu za trojicu sudaca, ali i za one koji su ih delegirali. 

Ranije je FIBA potjerala s prvenstva suce koji su oštetili Litvu u završnici utakmice protiv Francuske.

Pročitajte više