Grci objavili video: "Ovo je trenutak kada hrvatski huligani ulaze u podzemnu"

Foto: Screenshot (Twitter)

NOĆ uoči utakmice AEK-a i Dinama u Ateni u trećem kvalifikacijskom pretkolu za Ligu prvaka došlo je do tragedije. Grčki mediji su potvrdili da je 29-godišnji navijač AEK-a preminuo nakon sukoba s Bad Blue Boysima. Gazzetta piše da je navijač preminuo nakon uboda oštrim predmetom.

Grčki medij navodi da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu, gdje su se liječnici borili kako bi mu spasili život. Boysi su u Grčku stigli unatoč UEFA-inoj zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama hrvatskog i grčkog prvaka.

Na društvenim se mrežama širi video trenutka kada Boysi nesmetano ulaze u podzemnu. Grčka Gazzetta objavila je kako su Boysi neopaženo stigli pred AEK-ov stadion te objavila video Boysa s naslovom: "Trenutak kada hrvatski huligani nesmetano ulaze u podzemnu." U tekstu se nastavlja: 

Grci opisali Boyse u žestokom napadu

"Više od 150 Dinamovih huligana cestom je stiglo u Grčku i u koloni automobila krenulo prema Ateni. Na državnoj cesti Hrvate je uočilo osiguranje i stavili su ih pod diskretnu prismotru, no prema policijskim izvorima, čini se da su djelovali prema ranije organiziranom planu, jer su se po dolasku na Attiki Odos automobili razbježali. Veliki broj ih se zaputio do postaje ISAP Irini."

"Ondje su palicama, kamenjem, molotovljevim koktelima i drugim predmetima napadali navijače AEK-a, koji su pili kavu nakon treninga svoje momčadi, ali i obične građane koji su se našli na mjestu događaja, pri čemu je smrtno stradao 29-godišnjak."

Pročitajte više