Transferi

Grci: Vida se dogovorio s novim klubom. Samo je jedan razlog zašto još nije potpisao

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

POTRAGA hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide (33) za novim klubom bliži se kraju. Još prije nekoliko dana objavljeno je da bi karijeru trebao nastaviti u AEK-u iz Atene, u koji bi došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Bešiktašom, ali posao još uvijek nije gotov.

Situacija napreduje i AEK je gotovo sve dogovorio s Vidom, javlja grčki novinar Kostas Ketsetzoglou, no još uvijek postoji problem. Naime, Vida nije siguran i još nije odlučio želi li karijeru nastaviti u Grčkoj te je to sada jedina prepreka, tvrdi Ketsetzoglou. Dodaje i da novac ne bi trebao biti problem, financijski uvjeti su navodno usuglašeni te je AEK Vidi spreman povećati dogovorenu godišnju plaću za 100-200 tisuća eura, ako će ga to uvjeriti da potpiše.

Još uvijek nije poznato oko koje plaće je postignut dogovor, no Grci su ranije pisali da je Vida tražio dva milijuna, a da je AEK nudio oko pola milijuna eura manje. Vjerojatno je da su se dogovorili za neki iznos koji je između te dvije brojke.

Podsjetimo, Vida je igrao u Bešiktašu od siječnja 2018. godine, kada je došao iz kijevskog Dinama. Karijeru je započeo u Osijeku te je kao 21-godišnjak prešao u Bayer Leverkusen, no ondje se nije nametnuo te se već iduće godine vratio u Hrvatsku. Uspio je oživjeti karijeru u Dinamu, koji ga je nakon toga poslao u inozemstvo.

Pročitajte više