EUROBASKET

Grčka pobijedila Češku i plasirala se u četvrtfinale Eurobasketa

Foto: EPA

GRČKA košarkaška reprezentacija pobijedila je Češku 94:88 te se plasirala u četvrtfinale Eurobasketa. Najbolji je kod Grka bio Giannis Antetokounmpo, koji je zabio 27 poena, uhvatio deset skokova i pet puta asistirao. Calathes je zabio 14 poena, a Papapetrou 13. Kod Čeha su najbolji bili Hruban sa 17 poena i Vesely s 21. Tomaš Satoransky skupio je 17 asistencija. Grci će u četvrtfinalu ići na Njemačku, a ta će se utakmica igrati u utorak od 20:30.

Grčka je krenula u utakmicu snažno i već nakon pet minuta imala vodstvo od osam razlike - 14:6. No od tog trenutka Česi su okrenuli utakmicu u svoju korist. Koncentrirali su se da u obrani zatvore reket kako Giannis Antetokounmpo ne bi mogao doći do lakih poena. 

Grci se mučili pa proigrali

Takva je igra češke obrane prisilila Grke da se pouzdaju u vanjski šut, što nije za njih najbolje funkcioniralo. Učinkovit je bio tek Nick Calathes, koji je ubacio tri trice iz pet pokušaja. Giannis je pokušao četiri puta u prvom dijelu, no ni jednom nije zabio tricu.

S druge strane, Česi su u posljednju četvrtinu ušli s odličnih 50 posto uspješnosti s trice. Bohacik je zabio tri, Kyzlin dvije, Satoransky i Senhal po jednu. Česi su u posljednju četvrtinu ušli i s vodstvom od četiri poena.

No onda je Grčka povisila nivo igranja u obrani, a iskusni Sloukas donio im je sam prednost od osam poena. Jedna njegova trica te četiri slobodna bacanja na početku zadnje četvrtine bili su dovoljni za stjecanje prednosti koju Češka više nije mogla dostići. Antetokounmpo je u završnici blokirao, zabijao i asistirao te odveo Grčku u četvrtfinale.

Pročitajte više