Grčki novinar: Nakon onog u Zagrebu nije ni čudo da je Dinamo bio slabo motiviran

Foto: Profimedia

DINAMO se nije uspio plasirati u četvrtfinale Konferencijske lige. Prvak Hrvatske u Solunu je teško poražen od PAOK-a 5:1 i nije uspio obraniti 2:0 iz prve utakmice u Zagrebu. Novinar grčke Gazzette Stavros Soudoulidis kratko je opisao povijesnu pobjedu grčke momčadi nad hrvatskim prvakom.

"Prije uzvratne utakmice s Dinamom sve je bilo protiv PAOK-a. Rezultat prve utakmice. Okolna atmosfera. Intenzivna propitkivanja. Pritisak. Psihički umor nakon gustog rasporeda i intenzivnog ritma. Ipak, ova momčad je pronašla mentalne rezerve i uzvratila. Odgovorila je s očitim apetitom i motivom."

"Hrvati su bili slabo motivirani"

"Ovi igrači su zajedno ljetos krenuli od nule, zajedno su postali momčad i stigli dovde, zajedno su slavili i tugovali. Jasan element večerašnje utakmice bila je, barem na početku, slaba motivacija Hrvata. Nije ni čudo jer rezultat koji je Dinamo napravio u Zagrebu je rezultat grešaka PAOK-ovih igrača."

"Drugi jasan element bila je motivacija (bijes). Kritike su utjecale na njihov učinak. Kao što sam napisao, govorimo o jednom od najboljih nastupa u modernom povijesti grčkih momčadi u europskim natjecanjima. Ovo je bila pobjeda stručnog stožera i cijele svlačionice."

Pročitajte više