Grčki novinar: Stigli smo u Zagreb zbog PAOK-a. Dočekalo nas je isto što i u Splitu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO u četvrtak, 7. ožujka, u 21 sat na stadionu Maksimir igra prvu utakmicu protiv grčkog PAOK-a u osmini finala UEFA-ine Konferencijske lige. Tjedan dana kasnije igrat će se uzvrat u Solunu. Dinamo je do sada u nokaut-fazi izbacio Betis, a PAOK je prošao direktno u osminu finala kao najbolji u skupini, dok je u pretkolu izbacio Hajduk.

Upravo s gostovanja kod Hajduka uspomene vuku grčki novinari koji su danas stigli u Zagreb. Po dolasku u hrvatsku metropolu članak je u grčkoj Gazzetti objavio novinar Stavros Soudoulidis. Isti čovjek izvještavao je za Gazzettu i iz Splita te je odmah povezao ta dva susreta u svom prvom javljanju s hrvatskog tla.

"Događaji iz 2010. kada je napadnut autobus grčkog kluba, ali i događaji koji su se ranije ovog ljeta odvili oko ubojstva Michalisa Katsourisa, natjerali su hrvatsku policiju na stroge sigurnosne mjere. Puno policije raspoređeno je kako bi štitilo momčad PAOK-a kada dođe, a i medijski predstavnici dobili su poseban tretman", piše grčki novinar i dodaje:

"Na zagrebačkom aerodromu nas je dočekala policija koja nas je otpratila do hotela, a policija će očito stalno boraviti i ispred hotela. Dočekalo nas je isto što nas je dočekalo i u kolovozu kad je PAOK u Splitu igrao protiv Hajduka. Hrvati rade sve da izbjegnu i najmanju neugodnost za momčad ili predstavnike medija."

Pročitajte više