Mladi engleski napadač bi zbog optužbi za silovanje mogao promijeniti reprezentaciju

Foto: EPA

MLADI napadač Manchester Uniteda Mason Greenwood na posudbi u Getafeu dobro se snašao u Španjolskoj. U prvih pet nastupa za madridski klub upisao je gol i asistenciju i tako počeo ponovno graditi igračku karijeru nakon duge pauze zbog optužbi za silovanje i fizičko nasilje.

Uskoro bi mogao započeti i novu reprezentativnu karijeru. Za Englesku je zaigrao samo jednom prije tri godine i FIFA-ina pravila omogućuju mu promjenu državljanstva u čemu priliku vide na Jamajci, zemlji njegovih predaka. "Željeli bismo imati najbolje talente u našoj ekipi. Ako stigne na svoju prijašnju razinu, onda bi sigurno mogao pomoći Jamajci", rekao je tamošnji izbornik Heimir Hallgrimsson.

Iako je još pod ugovorom s Manchester Unitedom koji traje do 2025. godine, Greenwoodova karijera na Old Traffordu i u engleskoj reprezentaciji je završena. Na sudu nikada nije osuđen, ali indicije protiv njega i dalje su snažne, pa je ovog ljeta nekoliko engleskih klubova pod pritiskom javnosti odustalo od pokušaja da ga dovedu.

Njegova djevojka objavila audiosnimke silovanja

Greenwood je prije godinu i pol dana suspendiran nakon što ga je njegova djevojka Harriet Robson optužila za seksualno i fizičko zlostavljanje. Robson je na Instagramu objavila snimke hematoma i masnica na svom tijelu, a objavila je i audiosnimku na kojoj se čulo kako je muškarac čiji glas jako podsjeća na Greenwooda prisiljava na seksualni odnos. 

Nogometaš je ekspresno uhapšen, a klub ga je suspendirao i udaljio iz prve ekipe. Greenwood je kratko vrijeme bio u zatvoru, a potom je pušten da se brani sa slobode. Ubrzo je prekršio uvjete otpuštanja iz pritvora tako što je kontaktirao, a navodno i prijetio Robson, pa je ponovno uhapšen, nakon čega je platio jamčevinu i uskoro se opet našao na slobodi.

Uoči samog suđenja dogodio se obrat. Robson i ostali svjedoci naglo su odustali od davanja iskaza i Greenwood je automatski oslobođen zbog nedostatka dokaza. On i Robson su obnovili vezu i nešto kasnije dobili dijete.

Pročitajte više