GROBARI SE OGLASILI Otkrili tko su Hrvati koje su skinuli do gola, palili i brutalno premlatili

Foto: Telegraf.rs, Facebook, A. Nalbantjan

U VELIKIM neredima na najvećem srpskom nogometnom derbiju sudjelovala su najmanje četvorica Hrvata, a dvojica su s ozbiljnim ozljedama završila u bolnici. 
 
Užas s beogradskih tribina glavna je tema u cijeloj regiji, a novinar Partizanove klupske TV Željko Pantić rekao je da su u neredima sudjelovali članovi jednog kickboxing kluba iz Splita. 
 

Nedugo nakon što je Partizan poslao službenu izjavu, svoj glas pustili su i Grobari. Preko svojih Facebook stranica objavili su priopćenje u kojem su potvrdili da su među zaraćenim frakcijama sudjelovali i državljani Hrvatske. Također, objavili su i dokumente hrvatskih državljana koji su navodno sudjelovali u neredima.
 

''Kako se ne bi i dalje širile dezinformacije Južna tribina sad se oglašava. Jučer je tijekom derbija napadnut Jug (ne samo Alkatraz, već i ostale grupe) od strane domaćih izdajnika i hrvatskih plaćenika. Priče kako je Jug napadnut zbog paljenja zastave Young Boys su netočne, zastave su stajale gdje i sve druge i nisu zapaljene.
 
Ta priča je laž i služila je samo kao paravan za napad te za daljnje kriminalne i političke igre. Ovo su Hrvati koji su bili plaćeni da napadnu Jug i Grobare'', stoji u priopćenju.
 
Prema navodima srpskih medija, među uhićenima uz Hrvate ima Bugara, Rusa i Grka. 
 
Podsjetimo, Grobari su napadače poskidali do gole kože, palili ih bakljama, prebili ih i opljačkali.
 
Jedan Hrvat završio je u bolnici s nagnječenjem mozga i teškim ozljedama, a drugi je, pišu srpski portali, pobjegao iz bolnice nakon pregleda. 
 
 
"Prema zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. prosinca 2017. godine, su sudjelovala u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak", stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova.
 
''Dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila liječničku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurokirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu", izvijestila je služba za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova.
 

Pročitajte više